motorguide-xi5 (1)

MotorGuide Xi5

Χi5 Series

MotorGuide Xi5 έκδοση για θαλάσσια χρήση με ασύρματο (wireless) τηλεχειρισμό

Επιλογές ελέγχου και στερέωσης/έδρασης του κινητήρα

 • Τηλεχειρισμός / Στερέωση στην πλώρη
 • Τηλεχειρισμός και εξ αποστάσεως έλεγχος με GPS / Στερέωση στην πλώρη (μοντέλα με GPS μόνο)

Πλεονεκτήματα

H Motorguide παρουσιάζει με ενθουσιασμό το νέο μοντέλο κινητήρα Xi5 με τηλεχειρισμό. O νέος Xi5 αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στο οικοδόμημα της μακράς ιστορίας της εταιρίας. Αποτελεί το απαύγασμα ενός ανανεωμένου εστιασμού και μίας σημαντικής επένδυσης στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρίας με μοναδικό σκοπό τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και την κατασκευή των καλύτερων ηλεκτροκίνητων εξωλέμβιων κινητήρων στην κατηγορία.

Ο κινητήρας Xi5 έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να ξεπερνά κάθε προσδοκία του σημερινού απαιτητικού χειριστή. Είναι κατασκευασμένος για να εργάζεται αξιόπιστα κάθε μέρα και αρκετά ανθεκτικός ώστε να έχει μακρά διάρκεια ζωής.

Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, ο νέος κινητήρας Xi5 συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα τηλεχειρισμού με εκπληκτική ευκολία, επιτρέποντας στους χειριστές να ελέγχουν απόλυτα τον κινητήρα αλλά και την τιμόνευση με ακρίβεια και αξιοπιστία, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στο σκάφος.

Επιλεγμένα μοντέλα διαθέτουν επίσης τη διεθνώς γνωστή μονάδα ελέγχου Pinpoint GPS, η οποία επιτρέπει στον χειριστή να επικεντρωθεί στο ψάρεμα ενώ η μονάδα αναλαμβάνει αυτόματα την αυτόματη αγκύρωση (anchor), τη διατήρηση πορείας, την καταγραφή μιας συγκεκριμένης πορείας κτλ.

Ένα ασύρματο πεντάλ τηλεχειρισμού διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων για γλυκό νερό ενώ τα μοντέλα θαλάσσιας χρήσης διατίθενται με ένα εύχρηστο τηλεκοντρόλ χειρός. H Motorguide έβαλε τα δυνατά της να κατασκευάσει τον Xi5 με εξαιρετικά χαρακτηριστικά αθόρυβης και γλυκιάς, ποιοτικής λειτουργίας δίνοντας επίσης έμφαση στις λεπτομέρειες για ασφαλή και απροβλημάτιστη χρήση.

Άξονας από συνθετικά υλικά

Ο νέας σχεδίασης άξονας από συνθετικά υλικά μπορεί να αντισταθεί αποτελεσματικά, χάρη στην ευκαμψία του, σε όλα τα υποβρύχια εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του. Θα λυγίσει αλλά δεν θα σπάσει, για αυτό και η εταιρεία τον καλύπτει με εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Ευανάγνωστο πάνελ ελέγχου με LED

O Xi5 χρησιμοποιεί LED υψηλής φωτεινότητας στη μονάδα ελέγχου έτσι ώστε οι χειριστές να μπορούν με μία μόνο ματιά να ελέγξουν 4 βασικές λειτουργίες του κινητήρα ακόμη και κάτω από το δυνατό ηλιακό φως. Οι βασικές λειτουργίες είναι οι ακόλουθες.

 • Ισχύς ON / Σύστημα έτοιμο
 • Προπέλα ON
 • Σύστημα Pinpoint GPS ενεργοποιημένο

Τα ενδεικτικά LED για την κατάσταση της μπαταρίας διαθέτουν διαφορετικούς χρωματισμούς για να δώσουν ένδειξη τριών βαθμίδων για την κατάσταση των μπαταριών σε πραγματικό χρόνο.

‘Εδραση χαμηλού προφίλ

Το τμήμα στο οποίο εδράζεται η μονάδα ελέγχου και αναρτάται στο σκάφος είναι μικρών διαστάσεων και χαμηλού προφίλ με έμφαση στην αισθητική και την λειτουργικότητα. Η βάση του είναι κατασκευασμένη από ανοδιωμένο αλουμίνιο για μεγαλύτερη αντοχή στην διάβρωση.

Τα εξαρτήματα που το συνοδεύουν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι συμπεριλαμβανομένου και του άξονα της άρθρωσης (μεντεσέ) ο οποίος έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την μέγιστη αντοχή. Ο μοναδικής σχεδίασης μηχανισμός ανυψώνει με ευκολία και σταθερότητα τον κινητήρα σε θέση stand-by ή τον στερεώνει σε θέση εκτός χρήσης αναδιπλωμένο εντός του σκάφους. Για επιπρόσθετη ασφάλεια ,ένας δεύτερος μηχανισμός ασφάλισης αποτρέπει τον κινητήρα από το να γλιστρήσει προς τα κάτω τραυματίζοντας το πόδι και την προπέλα.

Χαρακτηριστικά

Εξελιγμένο σχεδιαστικά σύστημα διεύθυνσης

Το σύστημα διεύθυνσης χρησιμοποιεί ρουλεμάν τα οποία μειώνουν τις τριβές και την φθορά. Η χρήση ειδικών τσιμουχών στεγανοποίησης κρατούν το νερό και την σκόνη έξω απο το μηχανισμό διεύθυνσης. Χάρη επίσης στη χρήση μίας εξαιρετικά ανθεκτικής κολώνας στην οποία φωλιάζει ο άξονας, η στήριξη του συστήματος διεύθυνσης του Xi5 παρέχει ανεξαρτησία, αθόρυβη λειτουργία και λειτουργία ακριβείας.

Πλήρως προστατευμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα

Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα υψηλής απόδοσης είναι πλήρως καλυμμένα με μία επίστρωση υψηλής τεχνολογίας ,καθιστώντας τα αδιαπέραστα απο το νερό και τη σκόνη. Υπάρχει επίσης ένα κύκλωμα προστασίας που αποτρέπει τη βλάβη στο πόδι εάν παρεμποδιστεί εν λειτουργία η περιστροφή της προπέλας.

Νέος άξονας μετάδοσης από συνθετικά υλικά

Ο νεοσχεδιασμένος άξονας από συνθετικά υλικά υψηλής τεχνολογίας λυγίζει όταν το πόδι προσκρούσει σε κάποιο υποβρύχιο εμπόδιο χωρίς να σπάει. Αυτό προσδίδει μία επιπρόσθετη σιγουριά στον χειριστή και καλύπτεται επίσης με εγγύηση εφ’ όρου ζωής απο την Motorguide.

Προπέλα

Η ισχυρή και αποδοτική προπέλα 2 πτερυγίων είναι σχεδιασμένη για μέγιστη ώθηση και αποφυγή κολλήματος φυκιών στο σώμα της. Η προπέλα διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό του κινητήρα.

Σύστημα αυτόματου ελέγχου Pinpoint GPS (σε επιλεγμένα μοντέλα)

Το διαθέσιμο σύστημα Pinpoint GPS συνεργάζεται αυτόματα με τον κινητήρα Xi5 για την πλοήγηση του σκάφους σας ενώ εσείς ασχολείστε με το ψάρεμα. Το σύστημα περιλαμβάνει :

 • Αυτόματη αγκύρωση (Anchor): Οταν φτάσετε σε έναν συγκεκριμένο ψαρότοπο μπορείτε να «κλειδώσετε» τις συντεταγμένες του μέσω του GPS και να παραμείνετε «αγκυρωμένοι» εντός λίγων μέτρων στο ίδιο σημείο ανεξαρτήτως κυμάτων ή ανέμου καθώς ο κινητήρας θα λειτουργεί αυτόματα για να σας διατηρεί στο ίδιο σημείο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 8 σημεία αγκύρωσης για μελλοντική χρήση.
 • Παράλληλη μετατόπιση (Jog) : Ενώ βρίσκεστε κάπου με ενεργοποιημένη την λειτουργία αυτόματης αγκύρωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Jog ώστε να μετατοπίσετε το σκάφος σας παράλληλα σε απόσταση 1,5 m προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Jog όσο συχνά επιθυμείτε.
 • «Κλείδωμα» πορείας –λειτουργία αυτόματου πιλότου (Heading Lock) : Μόλις επιλέξετε μία πορεία με ενεργοποιημένη την λειτουργία «κλειδώματος» της και σε συνδυασμό με το Pinpoint GPS ,το σκάφος σας θα κινηθεί αυτόματα σε ευθεία πορεία , έως ότου απενεργοποιήσετε το «κλείδωμα» της.
 • Καταγραφή πορείας και αναπαραγωγή της (Route Record/ Playback) : Καταγράψτε και αποθηκεύστε 8 διαφορετικές πορείες (έως 4 μίλια έκαστη). Επιστρέψτε και αναπαράγετε μία καταγεγραμμένη πορεία από οπουδήποτε.
 • Αυτόματη διατήρηση ταχύτητας (Cruise control) : Ενώ κινείστε σε πορεία με τη λειτουργία αυτόματου πιλότου (Heading lock) ή αναπαραγωγής καταγεγραμμένης πορείας (Route playback) , το σύστημα αυτόματης διατήρησης ταχύτητας (cruise control) θα διατηρήσει την ταχύτητα του σκάφους σταθερή. Το σύστημα αυτορυθμίζεται συνεχώς για να επιτύχει σταθερή ταχύτητα σκάφους παρά την ύπαρξη ανέμων η θαλάσσιων ρευμάτων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Όλα τα μοντέλα Xi5 για θαλάσσια χρήση φέρουν εκτός από τα παρακάτω αναγραφόμενα στον πίνακα χαρακτηριστικά και τα εξής ακόλουθα:

 • Εμπρόσθια φορά περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα
 •  Άξονας μετάδοσης από συνθετικά υλικά
 • Ψηφιακός έλεγχος μεταβολής της ταχύτητας
 • Προπέλα 2 πτερυγίων Safari
 • Συμβατότητα με το σύστημα Pinpoint Gateway
 • Ένδειξη για την κατάσταση της μπαταρίας

Xi5 με ασύρματο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, θαλάσσιας χρήσης με στερέωση στην πλώρη

×

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο προϊόν; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

  Διαβάστε εδώ την πολιτική απορρήτου μας: Πολιτική απορρήτου