ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

1946 – Το ξεκίνημα μιας μεγάλης πορείας

1946 – Το ξεκίνημα μιας μεγάλης πορείας

Πειραιάς, οδός Αριστείδου! Εκεί άνοιξε το πρώτο του κατάστημα ο Ζώης Ευσταθίου. Τι εμπορεύονταν; Βιομηχανικά είδη. Πολύ γρήγορα, όμως, επεκτάθηκε και στον ναυτιλιακό εξοπλισμό των εμπορικών πλοίων, λόγω της θέσης του μαγαζιού και των απαιτήσεων της εποχής.

1970 – Μια νέα αγορά αναδύεται, οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται

1970 – Μια νέα αγορά αναδύεται, οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται

Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ αρχίζει να ανακαλύπτει την νέα αναδυόμενη αγορά στον χώρο του εξοπλισμού σκαφών αναψυχής. Με τη συμβολή του, νεαρού τότε, Δημήτρη Ευσταθίου, τα πρώτα ναυτιλιακά είδη μπαίνουν σιγά - σιγά στα ράφια της εταιρείας. Παράλληλα, τα φουσκωτά σκάφη της Callegari της δίνουν την ευκαιρία να γίνει βασικός προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

1980 – Μια σπουδαία συνεργασία ξεκινά

1980 – Μια σπουδαία συνεργασία ξεκινά

Τον Οκτώβριο του 1982, η εταιρεία υπογράφει τη συνεργασία της με τη MERCURY και αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα.

1990 – Νέα έδρα, νέοι συνεργάτες

1990 – Νέα έδρα, νέοι συνεργάτες

Τον Απρίλιο του 1996, η Ακτή Τζελέπη γίνεται παρελθόν, αφού η εταιρεία μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 57, στο Μοσχάτο.

2000 – Δυναμική είσοδος στη νέα χιλιετία

2000 – Δυναμική είσοδος στη νέα χιλιετία

Η νέα χιλιετία ξεκινάει δυναμικά με την πρώτη οκταετία να βρίσκει την ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ σε μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία φτάνοντας την στο απόγειο. Το 2008  αποτελεί το σημείο καμπής της ελληνικής οικονομίας, αφού η οικονομική κρίση δεν άφησε καμία αγορά αλώβητη. Αυτό όμως ήταν και το έναυσμα για την εταιρεία να ανασυνταχθεί και να επανέλθει δυναμικά χαράζοντας μια νέα ανοδική πορεία.

2010 – Ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς

2010 – Ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς

Μετρώντας ήδη 64 χρόνια μακράς ιστορίας η  ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥενισχύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη προμηθευτών και συνεργατών και ανατρέπει βήμα βήμα τις επιπτώσεις της ύφεσης, εστιάζοντας στις προσωπικές σχέσεις και στην συνέπεια που ανέκαθεν την χαρακτήριζαν.  Το 2012, εν μέσω κρίσης κερδίζει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους εξωλέμβιους κινητήρες, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα. ! Στις αρχές του 2014, η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ξεκινάει την αποκλειστική συνεργασία της με την Hyundai Seasall μπαίνοντας έτσι δυναμικά και στον χώρο των εσωλέμβιων κινητήρων diesel, ενώ το 2019 υπογράφει την διάθεση και των εξωλέμβιων πετρελαιοκινητήρων της COX Powertrain.

2020 – Νέα εποχή – Ίδιες αξίες

2020 – Νέα εποχή – Ίδιες αξίες

Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε. εγκαινιάζει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην πορεία της: νέα ταυτότητα, ίδιο όραμα - νέα εποχή, ίδιες αξίες. Μέσα από σύγχρονες γραμμές και φρέσκιες ιδέες προχωρά με τις ίδιες αξίες και την τεράστια ιστορία που φέρει το όνομα της.  Ένα νέο ταξίδι ξεκινά αλλά ο προορισμός παραμένει σταθερός: Αγάπη & πάθος για την θάλασσα και τα σκάφη!