fourstroke-115_f-2

FourStroke 115

O ελαφρύτερος, χαμηλών εκπομπών ρύπων εξωλέμβιος κινητήρας στην κατηγορία του. Κινητήρες κατάλληλοι για ανοιχτά ταχύπλοα σκάφη με γάστρα βαθύτερου V (τύπου deck), σκάφη παράκτιας αλιείας, σκάφη αλιείας ψαριών γλυκού νερού με ρηχό V (τύπου bass), αλουμινένιων σκαφών με χρήση κινητήρα με λαγουδέρα, ταχύπλοα σκάφη με σαλόνι πλώρης (open bow runabout), φουσκωτά με συμπαγή γάστρα καθώς και διάφορα αλιευτικά σκάφη και σκάφη έλξης σκι.

Υψηλός κυβισμός / Λιγότερο βάρος

Χάρη στη διαρκή δέσμευση της Mercury να παρέχει κορυφαίες στη βιομηχανία καινοτομίες, τώρα μπορείτε να αναρτήσετε στον καθρέπτη του σκάφους σας έναν ελαφρύτερο και μικρότερων διαστάσεων εξωλέμβιο κινητήρα FourStroke, ο οποίος επιδεικνύει καλύτερες επιδόσεις, βοηθά στο ταχύτερο πλανάρισμα του σκάφους και παρουσιάζει αυξημένες ικανότητες στα αθλήματα έλξης σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα των 80 ‑ 115 hp – και όλα αυτά σε συνδυασμό με αυξημένη οικονομία καυσίμου, συντήρηση χωρίς μπελάδες και αξιοπιστία μακράς διαρκείας.

Αυτοί οι εξωλέμβιοι κινητήρες FourStroke έχουν κυβισμό 2,1 λίτρων, πράγμα που σημαίνει ότι εργάζονται εξυπνότερα και όχι σκληρότερα. Το αποτέλεσμα; Βελτιωμένη αντοχή, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και, φυσικά, καλύτερη και ταχύτερη διαδικασία πλαναρίσματος, κορυφαία συνολική επιτάχυνση και εκπληκτική τελική ταχύτητα.

Το μειωμένο βάρος, σε συνδυασμό με τον υψηλό κυβισμό, βοηθά αυτούς τους εξωλέμβιους κινητήρες FourStroke να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου, ιδιαίτερα σε ταχύτητες κρουαζιέρας.
Ειδικής κατασκευής ξύστρες λαδιού και ειδικά κουζινέτα ελαχιστοποιούν την τριβή στο στροφαλοφόρο, πράγμα που επίσης συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ο θόρυβος και οι κραδασμοί ελαχιστοποιούνται χάρη στο θερμοσυγκολλημένο κάλυμμα στεγανού κλεισίματος, το σιγαστήρα στη θυρίδα εξαγωγής καυσαερίων για το ρελαντί, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ακουστικό φίλτρο για τη μείωση του θορύβου υψηλής συχνότητας από την εξάτμιση, ένα νέο ομαλότερο σύστημα σύμπλεξης στον μεταθέτη του κιβωτίου ταχυτήτων και το αποκλειστικό εστιασμένο σύστημα έδρασης κινητήρα της Mercury.

fourstroke (1)

Ακόμα μεγαλύτερη ισχύς και κυριαρχία

Χρειάζεστε περισσότερη δύναμη; Αναβαθμιστείτε με έναν νέο Command Thrust κινητήρα με μεγαλύτερο πόδι σχέσης μετάδοσης 2.38:1. Σε συνδυασμό με τις προπέλες μεγάλης διαμέτρου της Mercury, οι FourStroke 100 και 115 hp προσφέρουν ακόμα καλύτερη επιτάχυνση, ασυναγώνιστη ικανότητα ελιγμών και κορυφαία ισχύ σταματήματος.

Χρήσεις βαρέως τύπου

Το αποτύπωμα του μεγαλύτερου αυτού ποδιού στο νερό, σε συνδυασμό με την ισχυρή σχέση μετάδοσης 2.38:1 και την δυνατότητα χρήσης της κορυφαίας γκάμας προπελών V-6 της Mercury, είναι η ιδανική λύση για σκάφη με πλωτήρες, για μεγαλύτερα/βαρύτερα αλουμινένια ή πολυεστερικά αλιευτικά και σκάφη αναψυχής ή επαγγελματικές εφαρμογές βαρέως τύπου.

Αριστερόστροφοι κινητήρες

Για πρώτη φορά, η Mercury προσφέρει έναν αριστερόστροφης πρόωσης κινητήρα FourStroke 115 hp. Τα αριστερόστροφα μοντέλα προσφέρουν ουδέτερη αίσθηση χωρίς ροπές στο τιμόνι και κορυφαία δυνατότητα χειρισμού σε ζεύγος κινητήρων. Δύο κινητήρες CT 115 hp παρέχουν την ικανότητα ελιγμών και την ασφάλεια που παρέχει ένα ζεύγος κινητήρων υψηλότερης ιπποδύναμης, με πολύ χαμηλότερη τιμή αγοράς.

Βελτιωμένη επιτάχυνση

Το μεγαλύτερο πόδι «CT» παρέχει καλύτερο μοχλισμό πλανάροντας ευκολότερα βαρύτερες γάστρες και διατηρώντας τις πλαναρισμένες σε χαμηλότερες ταχύτητες. Η σχέση μετάδοσης 2.38:1 επιτρέπει στον κινητήρα να αναπτύσσει τη ροπή και τις στροφές του ταχύτερα.

fourstoke_2

Λόγοι για αναβάθμιση

Ένας νέος κινητήρας Mercury FourStroke μπορεί να αναβαθμίσει το σκάφος σας με βελτιωμένη επιτάχυνση, επιδόσεις και ικανότητα ελιγμών. Ο ελαφρύτερος στη βιομηχανία FourStroke 115 hp ζυγίζει μόνο 163 kg.
Αυτοί οι FourStrokes είναι 18 kg ελαφρύτεροι από τους αντίστοιχους παλαιότερους και 9 kg ελαφρύτεροι από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή. Είναι ιδανικοί για καθρέπτες που δεν διαχειρίζονται σωστά το βάρος των αντίστοιχων παλαιότερων –βαρύτερων FourStrokes, ενώ, χάρη στις μικρότερες διαστάσεις τους ευκολύνουν το ψάρεμα επάνω και γύρω από αυτούς, στην πρύμνη του σκάφους.

Χαρακτηριστικά

Τύπος Κινητήρα Τετρακύλινδρος, 8-βάλβιδος με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC) και διάταξη κυλίνδρων εν σειρά
Ιπποδύναμη HP/KW 115/85.1
Κυβισμός 2,1 L
Στροφές πλήρους ισχύος 5000 – 6000 rpm
Εισαγωγή αέρα Πολλαπλή εισαγωγής με χρονισμένους σπειροειδείς αυλούς, ρυθμισμένη για επιδόσεις
Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος από μικροϋπολογιστή, διαδοχικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων (EFI)
Γεννήτρια ρεύματος amp/Watt 35 amp/ 441 Watt με υδρόψυκτο ανορθωτή
Προτεινόμενος τύπος καυσίμων Αμόλυβδη 95 οκτανίων (RON)
Προτεινόμενος τύπος λαδιού κινητήρα Λάδι Mercury FourStroke 10W-30
Σύστημα ειδοποίησης χειριστή και προστασίας κινητήρα SmartCraft Engine Guardian
Συμβατότητα με ψηφιακή τεχνολογία SmartCraft ΝΑΙ
Eκκίνηση Ηλεκτρική με προστασία SmartStart
Χειριστήρια Μηχανικός έλεγχος γκαζιού και επιλογής ταχύτητας με ντίζες
Σύστημα διεύθυνσης -Λαγουδέρα Μεγάλου μοχλισμού (συμβατό με Big Tiller)- Μηχανικά ελεγχόμενο με διπλή ντίζα-Υδραυλικά ελεγχόμενο
Μήκος άξονα (in / mm) 20΄΄/508 mm, 25΄΄/635mm
Σχέση μετάδοσης στο πόδι 2,07:1
Ξηρό βάρος (Ελαφρύτερη έκδοση) 163 kg, 165 kg για την έκδοση με πόδι υψηλής ώσης CT
Κατηγορία ρύπων κατά νόρμα CARB 3 άστρα
Διάμετρος και διαδρομή εμβόλων (in/mm) 3.5 in x 3.2 in / 90 mm x 81 mm
Ανάφλεξη Ψηφιακή επαγωγικού τύπου ΕCΜ 07 SmartCraft
Σύστημα ψύξης Υδρόψυκτος με θερμοστάτη
Επιλογή ταχυτήτων F-N-R , Πρόσω-Κράτει-Ανάποδα
Διαθέσιμος τύπος ποδιού -CT πόδι υψηλής ώσης -Βασικός
Σύστημα κλίσης/ανύψωσης κινητήρα Ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα κλίσης/ανύψωσης (Power Trim/Tilt)
Σύστημα εξαγωγής καυσαερίων Εντός του ομφαλού της προπέλας
Εύρος γωνίας κλίσης (trim) λειτουργία σε ρηχά νερά (μοίρες) 20º
Χρώμα Μαύρο (Phantom Black)
Σύστημα Λίπανσης Υγρό κάρτερ
Χωρητικότητα συστήματος λίπανσης 5,2 λίτρα λαδιού
Μέγιστη γωνία κλίσης (Trim) 22º (-6º έως 16º)
Μέγιστη γωνία ανύψωσης (Tilt) 70º (-6º έως 64º)
×

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο προϊόν; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

    Διαβάστε εδώ την πολιτική απορρήτου μας: Πολιτική απορρήτου