Τελετή καθέλκυσης σκάφους του Λιμενικού με εξωλέμβιους Mercury από τη ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

— Κατηγορίες: Νέα

Τελετή καθέλκυσης σκάφους του Λιμενικού με εξωλέμβιους Mercury από τη ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η πολύτιμη συνεργασία και εμπιστοσύνη που δείχνει το Λιμενικό Σώμα στη ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ συνεχίζεται και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

Η τελετή καθέλκυσης του πρώτου από τα δέκα ταχύπλοα σκάφη που δωρίζει στο Λιμενικό Σώμα η εταιρεία κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του νεότευκτου περιπολικού σκάφους RAFNAR 1100, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην πύλη Ε1 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ παρευρέθηκε στη τελετή νιώθοντας μεγάλη χαρά και περηφάνια τόσο για τη συνεργασία της με τη διαρκώς εξελισσόμενη και ραγδαία αναπτυσσόμενη RAFNAR, όσο και για το γεγονός ότι το νεότευκτο σκάφος φέρει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury Racing 450R, τους πιο ισχυρούς και αξιόπιστους της αγοράς.

Κάθε ταχύπλοο είναι ευέλικτο, έχει τη δυνατότητα να φέρει βαρύ οπλισμό, διαθέτει θάλαμο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένο με συστήματα επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας. Η σχεδίαση του μοντέλου που επελέγη -του Leiftur 1100 tactical της εταιρίας RAFNAR- επιτρέπει την πλεύση ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το πρώτο σκάφος, που καθελκύστηκε χθες, ήταν δωρεά της οικογένειας του Νικόλα Λαιμού.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξήρε το άοκνο έργο των ανδρών και γυναικών του Σώματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη συνεισφορά του Λιμενικού στην αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών και τη διάσωση ζωών.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Πρόεδρος της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Για ακόμη μία φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Λιμενικό Σώμα για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια και μας τιμά ιδιαίτερα. Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και όλη η ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας.