Η Mercury παρουσιάζει το Joystick Steering για σκάφη μονής τοποθέτησης

— Κατηγορίες: Νέα της αγοράς, Νέα

Η Mercury παρουσιάζει το Joystick Steering  για σκάφη μονής τοποθέτησης

ΜΙΑΜΙ (Φεβρουάριος 2024) - Η Mercury Marine®, θυγατρική της Brunswick Corporation (NYSE: BC), παρουσίασε στο Discover Boating™ Miami International Boat Show στο Miami Beach της Φλόριντα το χειριστήριο Joystick της Mercury για σκάφη με έναν κινητήρα, συμβατό με τη σειρά εξωλέμβιων κινητήρων Mercury Verado® V8, V10 και V12 από 250 έως 600hp. Σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό τιμόνι, το Joystick για σκάφη μονής τοποθέτησης, συμπληρώνει τη γκάμα συστημάτων πλοήγησης, Joystick, της Mercury, παρέχοντας άνεση και ευκολία στον χειρισμό και έλεγχο των σκαφών με εγκαταστάσεις πολλαπλών εξωλεμβίων κινητήρων, με ή χωρίς ενσωματωμένο bow thruster, και τώρα, σκάφη με έναν μόνο εξωλέμβιο κινητήρα αλλά και σε σκάφη που χρησιμοποιούν εσω/εξωλέμβιους κινητήρες και Zeus® pod drives.

"Αυτό το νέο σύστημα διεύθυνσης με joystick είναι μοναδικό, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένο για σκάφη με έναν κινητήρα. Παρέχει ένα απλό, ενιαίο περιβάλλον στον χειριστή για το γκάζι, την αλλαγή ταχυτήτων και το τιμόνι, διευκολύνοντας έτσι τον εργονομικό χειρισμό του σκάφους με το ένα χέρι", δήλωσε ο Tyler Mehrl, Senior Category Manager, για τα συστήματα joystick, steering, and throttle & shift controls.

Το Joystick για μονομήχανα σκάφη επιτρέπει στον χειριστή, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι να δώσει γκάζι, να αλλάξει ταχύτητα και να τιμονεύσει κατά τη διάρκεια ελιγμών με χαμηλή ταχύτητα, όπως ο ελλιμενισμός. Δεν είναι μόνο η λειτουργία με το ένα χέρι πιο βολική. Ο έλεγχος ακριβείας που παρέχει το σύστημα διεύθυνσης, θα δώσει στους χειριστές μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε καταστάσεις όπου ο ελιγμός με μία εξωλέμβια μπορεί να είναι πιο δύσκολος συγκριτικά με σκάφη με πολλούς κινητήρες.

Το νέο χειριστήριο Joystick έχει κομψή σχεδίαση χωρίς κουμπιά. Επιτρέπει την κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω και η λειτουργία περιστροφής παρέχει ακριβή, διαισθητική τιμόνευση.

Όταν το Joystick για μονές τοποθετήσεις κινητήρων συνδέεται με μια συμβατή οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (MFD) που ενσωματώνει GPS και το Mercury SmartCraft Connect, προσφέρει επίσης λειτουργίες αυτόματου πιλότου. "Υπάρχουν δύο λειτουργίες αυτόματου πιλότου, Heading (Κατεύθυνση) και Route (Διαδρομή)", εξηγεί ο Mehrl. "Μπορείτε εύκολα να χαράξετε μια διαδρομή στην οθόνη MFD, επιλέγοντας στίγματα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Heading, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές 1 ή 10 μοιρών στην πορεία σας στην οθόνη MFD ή προσαρμογές 10 μοιρών περιστρέφοντας το Joystick, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε πραγματικά την πορεία του ταξιδιού σας".

Το Joystick της Mercury για μονομήχανα σκάφη θα είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2024. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.mercurymarine.com.

Σχετικά με την Mercury Marine®

Με έδρα το Fond du Lac, Wisconsin, η Mercury Marine® είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων πρόωσης σκαφών αναψυχής στον κόσμο. Ως θυγατρική της Brunswick Corporation (NYSE: BC), η Mercury παρέχει κινητήρες, σκάφη, υπηρεσίες και ανταλλακτικά για ψυχαγωγικές, εμπορικές και επιχειρησιακές θαλάσσιες εφαρμογές. Η Mercury παρέχει στους ιδιοκτήτες σκαφών τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι εύχρηστα, εξαιρετικά αξιόπιστα και υποστηρίζονται από την πιο αφοσιωμένη υποστήριξη πελατών στον κόσμο. Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων της εταιρείας περιλαμβάνει εξωλέμβιους κινητήρες Mercury, εσω/εξωλεμβίων μηχανών Mercury MerCruiser®, προπέλες Mercury, φουσκωτά σκάφη Quicksilver, ηλεκτρονικά συστήματα Mercury SmartCraft®, διανομή ανταλλακτικών Land 'N' Sea καθώς και ανταλλακτικά και λάδια Mercury και Quicksilver®. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.mercurymarine.com.