Ιστορική Αναδρομή

1946 – Το ξεκίνημα μιας μεγάλης πορείας

Το πρώτο κατάστημα ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ανοίγει στον Πειραιά, στην οδό Αριστείδου κοντά στο λιμάνι, από τον Ζώη Ευσταθίου. Κύρια δραστηριότητα του καταστήματος είναι τα βιομηχανικά είδη. Πολύ γρήγορα, όμως, επεκτείνεται και στον ναυτιλιακό εξοπλισμό των εμπορικών πλοίων, λόγω της θέσης του μαγαζιού και των απαιτήσεων της εποχής, οι οποίες οδηγούσαν τις εξελίξεις.

Δεκαετία ’70 – Μια νέα αγορά αναδύεται, οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται

Στη δεκαετία του 1970, η εταιρεία ανακαλύπτει τη νέα αναδυόμενη αγορά στον χώρο του εξοπλισμού σκαφών αναψυχής. Με τη συμβολή του, νεαρού τότε, Δημήτρη Ευσταθίου, τα πρώτα ναυτιλιακά είδη αρχίζουν να μπαίνουν στα ράφια της εταιρείας. Παράλληλα, τα φουσκωτά σκάφη της Callegari της δίνουν την ευκαιρία να γίνει βασικός προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Δεκαετία ΄80 – Μια σπουδαία συνεργασία ξεκινά

Τον Οκτώβρη του 1982, η εταιρεία υπογράφει τη συνεργασία της με τη MERCURY και αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα.

 

 

Δεκαετία ΄90 – Νέα έδρα, νέοι συνεργάτες

Το 1995 αναλαμβάνει τη MARINER και τη FORCE, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο συνεργατών της.

Τον Απρίλη του 1996, η Ακτή Τζελέπη γίνεται παρελθόν, αφού η εταιρεία μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 57 στο Μοσχάτο, σε έναν χώρο 5000 τ.μ.

 

2000 – Δυναμική είσοδος στη νέα χιλιετία

Το 2003 πιστοποιείται από την TÜV HELLAS και έκτοτε εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015.

Στα μέσα του 2004 ξεκινάει την αποκλειστική συνεργασία της με την VOLKSWAGEN MARINE, μπαίνοντας και στον χώρο των κινητήρων diesel.

Το 2008 ξεκινάει η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου αποθηκευτικού της χώρου στην περιοχή του Μοσχάτου, συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ., για να στεγάσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της εταιρείας.

 

2010 – Ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς

Μετρώντας πάνω από 64 χρόνια ζωής και δράσης, η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ κερδίζει την εμπιστοσύνη 600 και πλέον επιχειρήσεων που ασχολούνται με το αντικείμενο και έχουν την εταιρεία σαν βασικό προμηθευτή τους. Παράλληλα, περισσότεροι από 60 κατασκευαστικοί οίκοι ναυτιλιακού εξοπλισμού και μηχανών θαλάσσης, από όλον τον κόσμο, εμπιστεύονται τη διάθεση, την προβολή και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων τους στη ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε. επιβραβεύοντας τον επαγγελματισμό της.

2020 – Νέα εποχή – Ίδιες αξίες

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την εταιρεία, μέσα από την ανανεωμένη της εικόνα. Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ προχωρά με τις ίδιες αξίες και την τεράστια ιστορία που ακολουθούν το όνομά της, αλλά και με την ανανεωμένη της ταυτότητα. Με νέα χρώματα, σύγχρονες γραμμές, φρέσκες ιδέες και ένα μεγάλο όραμα.

Η νέα δεκαετία σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα εποχή. Ένα νέο ταξίδι ξεκινά, αλλά ο προορισμός παραμένει σταθερός…

Νέα εμφάνιση. Ίδιο όραμα. Νέα εποχή. Ίδιες αξίες.