Βραβείο Καινοτομίας «EUROPEAN POWER BOAT OF THE YEAR 2022» για το brand Mercury της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

— Κατηγορίες: Εταιρικά νέα

Βραβείο Καινοτομίας «EUROPEAN POWER BOAT OF THE YEAR 2022» για το brand Mercury της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 Α.Ε.
Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε. περήφανα ανακοινώνει ότι η ηγέτιδα εταιρεία στους κινητήρες σκαφών Mercury, κέρδισε το βραβείο καινοτομίας «EUROPEAN POWERBOAT OF THE YEAR 2022» για τον Εξωλέμβιο Κινητήρα Verado 7,6L V12 600 hp.


Είναι η πρώτη φορά που μια εξωλέμβια μηχανή θαλάσσης λαμβάνει αυτό το διάσημο βραβείο. Το συγκεκριμένο Βραβείο Καινοτομίας απονέμεται μόνο όταν εμφανίζεται μία εξαιρετική καινοτομία στην αγορά, αναγνωρίζοντας νέα προϊόντα και συστήματα που καθορίζουν τις τάσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων European Powerboat of the Year περιλαμβάνει δοκιμαστές και αρχισυντάκτες από κορυφαία Ευρωπαϊκά περιοδικά μηχανοκίνητων σκαφών. Τα βραβεία, τα οποία συνήθως ανακοινώνονται στο Boat Show του Ντίσελντορφ, ανακοινώθηκαν φέτος ψηφιακά, από το μέλος της κριτικής επιτροπής Ralf Marquard σε ένα βίντεο που παρουσίασε η BOOTE-TV.

Γι’ αυτή τη βράβευση, ο Will Sangster Πρόεδρος του brand Mercury για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) δήλωσε:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας European Powerboat of the Year», O εξωλέμβιος κινητήρας Mercury V12 600hp Verado είναι ο πιο καινοτόμος και με τις υψηλότερες επιδόσεις στον κόσμο. Αυτό το βραβείο αποτελεί απόδειξη, Παγκόσμιας καινοτομίας της Mercury. Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε όλους τους κατασκευαστές σκαφών για τα βραβεία τους και να ευχαριστήσουμε τους Mercury power winners για τη συνεχή συνεργασία τους».


Ο εξωλέμβιος κινητήρας Verado των 600hp, που λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2021, περιλαμβάνει τις ακόλουθες καινοτομίες:

  • Ο πρώτος στον κόσμο εξωλέμβιος κινητήρας V12 Verado  600hp διαθέτει μια κεφαλή φυσικής αναπνοής με 4 εκκεντροφόρους που παράγει εντυπωσιακή ροπή για να επιταχύνει γρήγορα ακόμα και βαρύτερα σκάφη.

  • Το πρώτο ενσωματωμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της βιομηχανίας για εξωλέμβιο, βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα και την οικονομία καύσιμου τόσο κατά την επιτάχυνση, όσο και κατά την πορεία.

  • Οι υδροδυναμικά προηγμένες διπλές προπέλες αντίθετης περιστροφής (4 πτερύγια μπροστά και 3 πίσω) βελτιώνουν την απόδοση προσφέροντας μεγαλύτερης συνολικά επιφάνεια πτερυγίων.
  • Το πρώτο κατευθυνόμενο κιβώτιο ταχυτήτων της βιομηχανίας σε εξωλέμβιο κινητήρα περιστρέφεται ανεξάρτητα κάτω από το νερό, ενώ  ο κορμός του κινητήρα παραμένει σε συμπαγή, σταθερή θέση, παρέχοντας περισσότερο χώρο για πολλαπλές τοποθετήσεις και ευρύτερη γωνία διεύθυνσης για πιο ευέλικτο χειρισμό.

  • Ένα ολοκληρωμένο νέο σύστημα διαχείρισης θορύβου κάτω από το καπάκι και το προηγμένο μπρακέτο στήριξης (Advanced MidSection επόμενης γενιάς), καθιστούν τον κινητήρα V12 Verado τον πιο αθόρυβο και ομαλής λειτουργίας εξωλέμβιο κινητήρα υψηλής ιπποδύναμης που κατασκευάστηκε ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη πρόσφατη ανακοίνωση ενός σημαντικού βραβείου που απονέμεται στο συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο επίσης διακρίθηκε στο Consumer Electronics Show (CES) Innovation Award στην κατηγορία «Οχήματα & Μεταφορά».