EFI 8, 9.9hp & 9.9hp EFI ProKicker™ -

— Κατηγορίες: Εταιρικά νέα

Η Mercury Marine® παρουσιάζει τους τετράχρονους εξωλέμβιους κινητήρες EFI 8 και 9.9hp και 9.9hp EFI ProKicker™

Ξεκινάμε ατελείωτες καλοκαιρινές περιπέτειες και ψάρεμα!

Η Mercury Marine®, θυγατρική της Brunswick Corporation (NYSE: BC), παρουσίασε στις 6 Ιουνίου 2024 τους
4-χρονους εξωλέμβιους κινητήρες 8 και 9.9hp EFI και 9.9hp EFI ProKicker™. Αυτοί οι νέοι εξωλέμβιοι κινητήρες διαθέτουν ένα προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού καυσίμου της Mercury που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιδιοκτήτες σκαφών, τους λάτρεις του ψαρέματος και τους επαγγελματίες ψαράδες εύκολη εκκίνηση και αποτελεσματική απόδοση. «Τα τελευταία χρόνια, η Mercury Marine® ξεπέρασε τα όρια στην κορυφή της γκάμας επιδόσεων των εξωλεμβίων με τους κινητήρες Verado 350-400 και 600hp, αλλά ταυτόχρονα, επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξωλεμβίων στη γκάμα των φορητών», δήλωσε ο John Buelow, Πρόεδρος της Mercury Marine®. «Ο επανασχεδιασμός της οικογένειας των 8 και 9,9hp για να περιλαμβάνει EFI προσφέρει μια σειρά από οφέλη για τους καταναλωτές, όπως ταχύτερη εκκίνηση και καλύτερη οικονομία καυσίμου, γεγονός που βασίζεται στη δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση και παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας».

Ελαφρείς και αποδοτικοί

Χάρη στην τεχνολογία EFI και άλλες βελτιώσεις, οι κινητήρες αυτοί παρέχουν έως και 27% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου από τα προηγούμενα μοντέλα με καρμπυρατέρ στην ίδια σειρά ιπποδύναμης. Είναι αρκετά ελαφρείς ώστε να είναι φορητοί, καθιστώντας τους ιδανικούς για χρήση σε μικρά αλιευτικά σκάφη σε φουσκωτά και όλα τα μικρά σκάφη αναψυχής. Αυτοί οι εξωλέμβιοι κινητήρες παράγουν περισσότερη κορυφαία ιπποδύναμη σε συγκριτικά με τους κινητήρες προηγούμενης γενιάς με καρμπυρατέρ, και με σημαντικά χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με τους περισσότερους εξωλέμβιους κινητήρες EFI της κατηγορίας τους.

Εύκολη συντήρηση

Η τεχνολογία EFI καθιστά επίσης αυτούς τους κινητήρες εύκολους στη συντήρηση και δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρο λαδιού. Επιπλέον, δεν χρειάζεται έλεγχο και ρύθμιση βαλβίδων για όλη τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Οι νέοι κινητήρες διαθέτουν επίσης ταχυσύνδεσμο για το ξέπλυμα με γλυκό νερό που συνδέεται με ένα απλό λάστιχο κήπου.  

Τετράχρονος κινητήρας EFI 8 & 9,9hp

Η τεχνολογία EFI διευκολύνει την εκκίνηση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ενώ τόσο τα μοντέλα 8 όσο και τα μοντέλα 9,9hp EFI προσφέρονται με επιλογή χειροκίνητης ή ηλεκτρικής εκκίνησης, τα μοντέλα με χειροκίνητη εκκίνηση δεν απαιτούν μπαταρία εκκίνησης, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. «Όταν τραβάτε το σχοινί για να εκκινήσετε το μοτέρ χειροκίνητα, φορτίζεται αυτόματα ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα για να είναι δυνατή η ανάφλεξη», δήλωσε ο Jim Hergert, Marine Senior Category Manager της Mercury Marine® για εξωλέμβιους κινητήρες έως 30 ίππους. Ο 9.9hp EFI διατίθεται με λαγουδέρα η χειριστήριο, και με χειροκίνητο ή ηλεκτρικό trim. Η 8hp EFI διατίθεται μία εύχρηστη λαγουδέρα - Η αλλαγή ταχυτήτων, το γκάζι, το τιμόνι, η χειροκίνητη κλίση και το κουμπί διακοπής λειτουργίας του κινητήρα μπορούν να λειτουργήσουν με ένα μόνο χέρι. Η ομάδα μηχανικών της Mercury σχεδίασαν προσεκτικά τον κινητήρα στις νέες εξωλέμβιες 8 και 9,9hp EFI και ενσωμάτωσε υλικά απόσβεσης κραδασμών και θορύβου, συμπεριλαμβανομένων των μαλακών ελαστικών βάσεων, για να προσφέρει μια ομαλή και αθόρυβη εμπειρία οδήγησης.

 

 

 

9.9hp EFI ProKicker

Ο Mercury 9.9hp EFI ProKicker προσφέρει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και επιπλέον έρχεται με πρόσθετα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον επαγγελματία ψαρά. Η προπέλα ProKicker υψηλής ώσης με τέσσερα πτερύγια παρέχει εξαιρετικό έλεγχο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ψαράδες να επιλέγουν ακριβείς ταχύτητες ψαρέματος. Το νέο μοντέλο EFI διαθέτει επίσης το βαρέως τύπου κιβώτιο ταχυτήτων Command Thrust της Mercury για μεγαλύτερη αντοχή, καθώς και power tilt. «Απλά πατάτε το κουμπί και ανεβάζει αβίαστα τον κινητήρα όταν είστε έτοιμοι να πλεύσετε με τον κύριο κινητήρα σας», δήλωσε ο Jim Hergert. Είτε κυνηγάτε μεγάλα ψάρια είτε μεγάλες περιπέτειες, οι νέοι εξωλέμβιοι κινητήρες Mercury 8 και 9,9hp και 9,9hp ProKicker, εξοπλισμένοι με EFI επόμενης γενιάς, εξασφαλίζουν σίγουρη εκκίνηση και αθόρυβη, εξαιρετική απόδοση για απόλυτη διασκέδαση στο νερό χωρίς προβλήματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους εξωλέμβιους κινητήρες EFI 8 και 9.9hp και 9.9hp EFI ProKicker™, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mercurymarine.com/Fourstroke8and9-9.

 

 

 

 

Σχετικά με την Mercury Marine®

Με έδρα το Fond du Lac, Wisconsin, η Mercury Marine® είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων πρόωσης σκαφών αναψυχής στον κόσμο. Ως θυγατρική της Brunswick Corporation (NYSE: BC), η Mercury παρέχει κινητήρες, σκάφη, υπηρεσίες και ανταλλακτικά για ψυχαγωγικές, εμπορικές και επιχειρησιακές θαλάσσιες εφαρμογές. Η Mercury παρέχει στους ιδιοκτήτες σκαφών τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι εύχρηστα, εξαιρετικά αξιόπιστα και υποστηρίζονται από την πιο αφοσιωμένη υποστήριξη πελατών στον κόσμο. Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων της εταιρείας περιλαμβάνει εξωλέμβιους κινητήρες Mercury, εσω/εξωλεμβίων μηχανών Mercury MerCruiser®, προπέλες Mercury, φουσκωτά σκάφη Quicksilver, ηλεκτρονικά συστήματα Mercury SmartCraft®, διανομή ανταλλακτικών Land 'N' Sea καθώς και ανταλλακτικά και λάδια Mercury και Quicksilver®. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.mercurymarine.com.