Άρχισε η διάθεση των νέων V12 Verado®

— Κατηγορίες: Εταιρικά νέα

Άρχισε η διάθεση των νέων V12 Verado®

Την 11η Φεβρουαρίου 2021, η Mercury Marine®, τμήμα της Brunswick Corporation (NYSE: BC), παρουσίασε τον ολοκαίνουργιο εξωλέμβιο κινητήρα 7,6 λίτρων V12 Verado® στις εγκαταστάσεις της στο Fond Du Lac του Wisconsin. Ο κινητήρας θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 600hp & 500hp SeaPro..

Με μεγάλο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε. αναγγέλλει επίσημα από τον Αύγουστο του 2021, την διάθεση των νέων κινητήρων V12 στην ελληνική αγορά διεκδικώντας τις πρώτες διπλές τοποθετήσεις σε ελληνικά ναυπηγεία ανάμεσα σε όλη την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (EMEA):

TECHNOHULL OMEGA47
RAFNAR 1200
RIBCO VENOM44

Οι κινητήρες V12 VERADO 600hp συνοδεύονται από εργοστασιακή εγγύηση 3 ετών για ερασιτεχνική χρήση, με δυνατότητα εξαγοράς πακέτου επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης έως 8 συνολικά έτη και φυσικά χαίρουν της πλήρους τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών από την ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε., όπως όλα τα προϊόντα της MERCURY.

Με τους νέους V12, η Mercury Marine, διευρύνει χρονικά την ηγετική της θέση στους ισχυρότερους εξωλέμβιους κινητήρες παγκοσμίως, κάτι που άρχισε με την εμφάνιση του πρώτου Verado 275 τον Φεβρουάριο του 2004 και συνεχίζοντας με τα ατμοσφαιρικά μπλοκ των V6 & V8 το 2018. Έκτοτε, η ισχύς της κορυφής, ήταν πάντοτε Mercury.

Όπως και οι κορυφαίοι προκάτοχοι του, έτσι και ο 7,6 λίτρων V12 Verado® βρίθει τεχνολογικών πλεονεκτημάτων σε όλους τους τομείς και καθορίζει τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά. Άπλετη ροπή, ακόμα και στις μεσαίες στροφές. Εντυπωσιακή επιτάχυνση, με το πρώτο αυτόματο κιβώτιο δύο ταχυτήτων στην ιστορία. Πρώτη περιστρεφόμενη ρεβέρσα που κινείται ανεξάρτητα κάτω από το νερό, δίνοντας ευέλικτο χειρισμό σε κάθε ταχύτητα, ακόμα και κατά την πρόσδεση.

Οι κυριότερες από τις επαναστατικές καινοτομίες του νέου κινητήρα, περιλαμβάνουν τις ακόλουθες:

  • Είναι ο πρώτος V12 εξωλέμβιος κινητήρας που εμφανίζεται στην παγκόσμια αγορά με ισχύ έως 600 ίππων με «φυσική» αναπνοή.

  • Η κεφαλή του διαθέτει τέσσερις εκκεντροφόρους με εντυπωσιακές ροπές, για να επιταχύνει και να πλανάρει γρήγορα τα βαριά σκάφη φτάνοντας γρήγορα την ονομαστική ταχύτητα.

  • Διαθέτει το πρώτο αυτόματο κιβώτιο δύο ταχυτήτων που εμφανίστηκε ποτέ σε εξωλέμβιο κινητήρα, που βελτιστοποιεί τις στροφές του ανάλογα με το φορτίο, διευκολύνοντας την ισχυρή επιτάχυνση και την απόδοση κατά την πλεύση.

  • Διαθέτει περιστρεφόμενη ρεβέρσα, την πρώτη που εμφανίστηκε σε εξωλέμβιο κινητήρα, που περιστρέφεται ανεξάρτητα κάτω από το νερό, ενώ ο κορμός του κινητήρα παραμένει ακίνητος εξοικονομώντας χώρο στον καθρέπτη.

  • Εξ΄αυτού, διαθέτει διπρόπελη ρεβέρσα αντίθετης περιστροφής, που εξασφαλίζει καλύτερο «κράτημα» στο νερό καθώς και ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες ή σε στενούς χώρους.

  • Αρκετές βελτιωμένες τεχνολογίες της Mercury συνεργάζονται για να επιτρέψουν στον V12 Verado να παρέχει εξαιρετική οικονομία καυσίμων και μεγάλη αυτονομία.

Η ανάπτυξη του εξωλέμβιου V12 Verado είναι προϊόν της συνεχούς δέσμευσης της Mercury να επενδύει στο τμήμα R&D και στην επέκταση των μονάδων παραγωγής, επένδυση που ξεπερνάει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες www.zois.gr, www.mercurymarine.com/en/us/v12/

+30 210 9409828

 

 

Technohull-1 (1)
Technohull-IMG_20210805_103157 (2)
IMG_3761-Rafnar (1)
IMG_2263-Rafnar (1)
IMG_1391-Ribco (1)
ribco
previous arrow
next arrow