Verado 225 - 350

Σχεδίαση, εξέλιξη και βελτίωση στο έπακρο

Όταν η Mercury αποφάσισε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τον ιδανικό εξωλέμβιο, έθεσε όλες τις ερωτήσεις στο τραπέζι, κάθε νούμερο, κάθε πιθανό σενάριο, κάθε λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα? Verado®, το πιο αξιόπιστο και εξελιγμένο σύστημα πρόωσης παγκοσμίως. Ο εξακύλινδρος Verado προσφέρει μία φανταστική εμπειρία, κορυφαία αξιοπιστία, ισχύς και επιταχύνσεις που κόβουν την ανάσα και την πιο αθόρυβη και ποιοτική λειτουργία που παρήχθη ποτέ σε εξωλέμβιο κινητήρα.Πρέπει να το ζήσει κανείς για να το πιστέψει.

Κάθε κινητήρας Verado σε όλη την γκάμα, έχει κατασκευαστεί πάνω σε μία βασική αρχή. Την κατασκευή ενός κινητήρα που θα είναι ανθεκτικός από την κορυφή ως το πόδι. Η ροπή που παράγεται από τον κινητήρα είναι απλά απίστευτη. Με μεγαλύτερα ποσοστά ροπής σε όλο το εύρος στροφών ο χειριστής θα βιώσει κορυφαίες επιταχύνσεις, θα πλανάρει το βαρύ σκάφος του σε ελάχιστο χρόνο και θα το διατηρήσει πλαναρισμένο με λιγότερες στροφές στον κινητήρα ενώ θα μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα μεγαλύτερους κυματισμούς.

Γεμάτος από απίστευτα πλεονεκτήματα, αυτός ο κορυφαίος τεχνολογικά κινητήρας, αποτελείται από εκατοντάδες λεπτομέρειες προωθημένης τεχνολογίας που κάνουν την διαφορά.

Με ψηφιακά ελεγχόμενο γκάζι και επιλογή ταχυτήτων (DTS) στον βασικό του εξοπλισμό και άμεση απόκριση στο γκάζι, ο χειριστής του θα επιτύχει καλύτερο χειρισμό στις μανούβρες στο νερό ή κατά την προσέγγιση στο ντόκο. Το σύστημα DTS εξαλείφει επίσης την όποια ανάγκη για ρύθμιση ντιζών.

Με το εξελιγμένο ηλεκτροϋδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, ο χειρισμός των κινητήρων Verado είναι απόλυτα ομοιογενής, χωρίς κόπο και ακριβής όπως και το σύστημα διεύθυνσης ενός ακριβού αυτοκινήτου.

Το σύστημα ανάρτησης του κινητήρα (ΑΜS) βελτιώνει δραματικά τους χειρισμούς στις υψηλές ταχύτητες και ενσωματώνει ρυθμίσεις για βελτιωμένη ανύψωση του σκάφους επί του νερού καθώς και την επίτευξη υψηλότερης τελικής ταχύτητας.

Με την εισαγωγή του καινούργιου Verado 350Hp το 2015, η γκάμα των υπερσυμπιεσμένων κινητήρων της Mercury, συνεχίζει να ηγείται στην αγορά των εξωλέμβιων κινητήρων υψηλών επιδόσεων. Ο νέος αυτός κινητήρας αποτελεί τον ισχυρότερο 4χρονο κινητήρα στη βασική σειρά των μοντέλων Verado. Εφοδιασμένος με ένα νέο υδρόψυκτο υπερσυμπιεστή, νέο αγωγό αέρα εισαγωγής, επανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, νέας σχεδίασης εκκεντροφόρους, βαλβίδες και ελατήρια, αεριζόμενο κάλυμμα βολάν και εξειδικευμένη χαρτογράφηση εγκεφάλου, προσφέρει την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία και επιδόσεις. Ελαφρύτερος (έως και 43 κιλά) από τον ανταγωνισμό, με μικρότερες διαστάσεις και με κινητήρα βέλτιστης απόδοσης, ο νέος κινητήρας των 350 Hp αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό επιδόσεων, οικονομίας καυσίμου και ευχαρίστησης κατά την πλεύση.

 

 • Περισσότερες από 25.000 ώρες ελέγχων και δοκιμών εξασφαλίζουν ότι ο κινητήρας Verado είναι ο πιο δοκιμασμένος εξωλέμβιος κινητήρας που είδε ποτέ το φώς της παραγωγής.
 • Ο πρώτος τετράχρονος κινητήρας παραγωγής με υπερσυμπιεστή (κομπρέσσορα) και ενδιάμεσο εναλλάκτη ψύξης αέρα (ιντερκούλερ) στην ιστορία των εξωλέμβιων κινητήρων. Ο τετρακύλινδρος Verado με το μπλοκ κυβισμού 2.6 λίτρων παρέχει την μεγαλύτερη ροπή και επιτάχυνση στην κατηγορία του.
 • Όλα τα σημαντικά εξαρτήματα που απαρτίζουν τον υπερσυμπιεσμένο κινητήρα Verado κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για αυτόν, συμπεριλαμβανομένων και των μπιελών, του στροφαλοφόρου άξονα και των εδράνων (κουζινέτων) όπως και το νεοσχεδιασμένο πόδι που σχεδιάστηκε για μεγιστοποίηση των επιδόσεων και της αξιοπιστίας.
 • Δραματικά καλύτερη ροπή από οποιονδήποτε άλλον τετράχρονο καθώς και από αρκετούς δίχρονους κινητήρες.
 • Χάρη στην μοναδική σχεδίαση του υπερσυμπιεστή και του ενδιάμεσου εναλλάκτη ψύξης αέρα (ιντερκούλερ), οι επιταχύνσεις των κινητήρων Verado στη μεσαία περιοχή στροφών ξεπερνούν τις αντίστοιχες οποιουδήποτε άλλου κινητήρα.
 • Οι εξακύλινδροι κινητήρες Verado εφοδιάζονται με ένα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης (ΑΜS) στον κορμό και το κάτω τμήμα του μπλοκ το οποίο αποτελείται από περιμετρικά τοποθετημένες ελαστικές βάσεις (σάιλεντ μπλοκ) οι οποίες μειώνουν τους κραδασμούς προς το σκάφος έως και 50%. Η τιμόνευση γίνεται ευκολότερη και σταθερότερη στις υψηλότερες ταχύτητες χάρη στα προοδευτικά χαρακτηριστικά των ελαστικών βάσεων που σκληραίνουν όσο αυξάνεται το φορτίο. 
 • Ο πατενταρισμένος διβάθμιος θάλαμος αντήχησης στην εισαγωγή και ένας σιγαστήρας για τα καυσαέρια που εξάγονται στη θυρίδα εξαγωγής του ρελαντί, σε συνδυασμό με την υψηλής απόδοσης ηχομονωτική επένδυση μέσα από το κάλυμμα του κινητήρα παρέχουν απαράμιλλη ποιότητα ήχου και αθόρυβη λειτουργία που επιτρέπει ακόμη και την συζήτηση σε υψηλές ταχύτητες.
 • Καμία ρύθμιση βαλβίδων δεν απαιτείται για όλη την ζωή του κινητήρα χάρη στο σύστημα άμεσης ενεργοποίησης των 24 βαλβίδων μέσω των διπλών επικεφαλής εκκεντροφόρων, μία σχεδίαση ειδικά διαμορφωμένη για κινητήρες υψηλής ισχύος.
 • Οι κινητήρες Verado εφοδιάζονται με πόδια ειδικής σχεδίασης που φέρουν μεγαλύτερα γρανάζια και ενισχυμένο κέλυφος στο κιβώτιο ταχυτήτων για σημαντικά αυξημένη αξιοπιστία.
 • Οι ψηφιακά ελεγχόμενες λειτουργίες του γκαζιού και της αλλαγής ταχυτήτων μέσω του συστήματος SmartCraft έχουν πάνω από 75.000 ώρες δοκιμών στο ενεργητικό τους. Δεν απαιτείται πια ρύθμιση ή περιοδική αντικατάσταση των ντιζών που συχνά «μαγκώνουν» ή δυσλειτουργούν.
 • Η τεχνολογία SmartCraft παρέχει σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχου και προειδοποίησης βλαβών Engine Guardian, μία συνεχή παρακολούθηση της λειτουργίας του κινητήρα και ειδοποιεί για οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει.
 • Το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα PCM υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά εφαρμογών του συστήματος Smartcraft όπως το κείμενο περιγραφής βλάβης, ο έλεγχος έως και 4 κινητήρων με ένα διπλό χειριστήριο (μενού Shadow Mode), ο ακριβέστερος έλεγχος κατά την προσέγγιση στο ντόκο (μενού Dock Mode) ή κατά το μανουβράρισμα, ο μαζικός έλεγχος όλων των κινητήρων σε πολλαπλές τοποθετήσεις με μόνο τον ένα λεβιέ του διπλού χειριστηρίου και μεταφορά του ελέγχου του γκαζιού από το χειριστήριο σε πεντάλ ποδιού.
 • Το πανίσχυρο και πλήρως ανορθωμένο, αυτοκινητιστικού τύπου ιμαντοκινούμενο αλτερνέιτορ (γεννήτρια ρεύματος-δυναμό) εξασφαλίζει την πλήρη φόρτιση των μπαταριών ακόμη και όταν καταναλώνουν ρεύμα τα διάφορα αξεσουάρ.
 • Μία θύρα έκπλυσης που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του κινητήρα, θα φανεί εξαιρετικά εύχρηστη για το ξέπλυμα του με γλυκό νερό.
 • Μη φθίνουσα περιορισμένη εργοστασιακή εγγύηση 3 ετών (επεκτεινόμενη έως τα 5 έτη υπό προϋποθέσεις) συν μία μοναδική 3ετή εγγύηση κατά της διάβρωσης.
 • Οι κινητήρες Verado είναι οι μοναδικοί εξωλέμβιοι κινητήρες παραγωγής που διαθέτουν υπερσυμπιεστή (κομπρέσσορα). Η εξακύλινδρη σειρά κινητήρων από 225 έως και 350 Hp εφοδιάζονται με ένα πανίσχυρο μπλοκ με κυβισμό 2.6 λίτρα, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, έναν ενδιάμεσο εναλλάκτη ψύξης (ιντερκούλερ) του υπερσυμπιεσμένου αέρα εισαγωγής και ηλεκτρονικό έλεγχο ανακυκλοφορίας του περισσευούμενου υπερσυμπιεσμένου αέρα.
 • Αυτός ο κινητήρας που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παρουσιάζει μέγιστη ακαμψία και ανθεκτικότητα σε ένα εξαιρετικά συμπαγές πακέτο ισχύος και ροπής.
 • Ο εξελιγμένος σχεδιασμός των Verado σε συνδυασμό με πατενταρισμένη τεχνολογία ακουστικής απόσβεσης (μείωσης θορύβου), δημιουργεί έναν αξιοσημείωτα αθόρυβο κινητήρα. Αυτή η τεχνολογία έχει ως αποτέλεσμα οι Verado να είναι οι πιο αθόρυβοι κινητήρες στην κατηγορία τους και ταυτόχρονα να διαθέτουν χαρακτηριστικά που μετατρέπουν τον ήχο του ρελαντί σε ψίθυρο. Παρ’ όλα αυτά, όλη αυτή η σχεδιαστική εξέλιξη δεν θυσίασε σε κανένα τομέα τις επιδόσεις καθώς η ροπή και η ισχύς των Verado συνεχίζει να είναι απαράμιλλη.
 • Μαζί με ένα πλήθος άλλων βελτιώσεων από την αρχική παρουσίαση των Verado το 2004, οι μηχανικοί της Mercury εξέλιξαν την κινηματική αλυσίδα ισχύος (Range Plus) των βασικών εξαρτημάτων που απαρτίζουν τους κινητήρες Verado με αποτέλεσμα την βελτιωμένη οικονομία καυσίμου καθώς και την παραγόμενη ισχύ χωρίς θυσίες στην τελική αξιοπιστία.
 • Η κινηματική αλυσίδα ισχύος Range Plus περιλαμβάνει σφυρήλατα έμβολα, διατάξεις του συστήματος λίπανσης (ελαιοφράκτες) κατασκευασμένες με κατεργασίες ακριβείας, εκκεντρικά διαμορφωμένα έδρανα βάσης τους στροφαλοφόρου, ένα εντελώς καινούργιο προφίλ στα έκκεντρα του εκκεντροφόρου εισαγωγής και μία νέα ρύθμιση-χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου (εγκέφαλος) PCM.
 • Σε σύγκριση με τα χυτά έμβολα, τα σφυρήλατα παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή και αντίσταση στην φθορά και τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και επιπρόσθετη ανθεκτικότητα παρά την ελαφρύτερη κατασκευή τους.
 • Οι ειδικά κατεργασμένοι με κατεργασίες ακριβείας ελαιοφράκτες, μειώνουν το ποσοστό λαδιού που παραμένει αιωρούμενο στο κάρτερ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των ανοχών μεταξύ των ελαιοφρακτών και των τοιχωμάτων του κάρτερ καθώς και των βραχιόνων του στροφαλοφόρου και του κάτω τμήματος (καβαλέτου) των μπιελών.
 • Τα εκκεντροειδώς κατεργασμένα έδρανα βάσης του στροφαλοφόρου άξονα δημιουργούν βελτιωμένη διατήρηση του λιπαντικού φιλμ μεταξύ των εδράνων και μειώνουν το ποσοστό απώλειας τους προς το κάρτερ.
 •  Ο εκκεντροφόρος εισαγωγής παρέχει καλύτερη κατανομή της ισχύος στο υψηλότερο όριο στροφών του κινητήρα καθώς βελτιώνει σημαντικά την ροή του αέρα εισαγωγής επιτρέποντας στον κινητήρα να παράγει περισσότερη ισχύ δαπανώντας λιγότερη ενέργεια.
 • Η βελτιωμένη και αναβαθμισμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (εγκέφαλος) PCM προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία καυσίμου στην υψηλή περιοχή στροφών (φουλ γκάζι-WOT) και στις μέσες στροφές που επιτυγχάνεται η ταχύτητα ταξιδίου.
 • Οι εξακύλινδροι Verado διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό ηλεκτροϋδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης για ξεκούραστο και με ακρίβεια στους χειρισμούς τιμόνι. Το ψηφιακό σύστημα γκαζιού και επιλογής ταχυτήτων DTS SmartCraft που ανήκει στο βασικό επίσης εξοπλισμό των 6κύλινδρων και 4κύλινδρων Verado, προσφέρει μία εξαιρετικά ομοιογενή και με απόκριση οδηγική εμπειρία καθώς και δυνατότητα χειρισμού αυτοκινητιστικού χαρακτήρα.
 • Οι κινητήρες Verado διαθέτουν επίσης το έξυπνο σύστημα εκκίνησης SmartStart και εφοδιάζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων για ποιοτική και αποδοτική λειτουργία. Με το σύστημα SmartStart το μόνο που έχει να κάνει ο χειριστής είναι να γυρίσει απλά το κλειδί και να το αφήσει. Ο κινητήρας θα εκκινήσει αυτόματα μόνος του.

Υποδειγματική Αξιοπιστία

Όλοι οι κινητήρες Verado είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν στην χρήση. Η σχεδίαση του κινητήρα με μακριές περαστές βίδες (όπως στους κινητήρες της Formula 1) παρέχει ασύγκριτη στιβαρότητα κρατώντας τα μέρη του σε μία διαρκή κατάσταση συμπίεσης. Οι μακριές βίδες (οι οποίες περνούν μέσω της βάσης, του μπλοκ και της κεφαλής του κινητήρα) υποστηρίζονται από ελαστικά παρεμβύσματα για μείωση των κραδασμών. Τα συνθετικά υλικά και πολυμερή υψηλών επιδόσεων της DuPont πλεονεκτούν έναντι των μεταλλικών εξαρτημάτων και των κοινών θερμοπλαστικών καθώς είναι ελαφρύτερα, και μπορούν να χειριστούν τα φαινόμενα διάβρωσης και υψηλών θερμοκρασιών αποδοτικότερα. Διάφορα τμήματα του κινητήρα όπως η πολλαπλή εισαγωγής, το κάλυμμα του, το καπάκι των εκκεντροφόρων, η μονάδα καυσίμου κτλ κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας συνθετικά πολυμερή υλικά αυξάνοντας κατακόρυφα την αξιοπιστία και την αντοχή του κινητήρα.

Απαιτήσεις για λιγότερο σέρβις

Σε αντίθεση με τους 4χρονους κινητήρες του ανταγωνισμού οι οποίοι απαιτούν περιοδική, χρονοβόρα και με υψηλό εργατικό κόστος ρύθμιση βαλβίδων, οι κινητήρες Verado εξοπλίζονται με ένα σύστημα εισαγωγής όπου οι βαλβίδες δεν χρειάζονται ποτέ ρύθμιση. Σε αντίθεση με τους 4χρονους κινητήρες πολλών κατασκευαστών το σύστημα που ανοιγοκλείνουν οι βαλβίδες στους κινητήρες Verado δεν χρειάζεται ποτέ ρύθμιση για όλη την διάρκεια ζωής του κινητήρα, χάρη στην μοναδική και συμπαγή σχεδίαση των επικεφαλής εκκεντροφόρων.

Πόδι με αξεπέραστη μακροζωία

Το πόδι με το οποίο εφοδιάζονται οι κινητήρες Verado κατασκευάστηκε για να αντέχει σε υψηλές ροπές και ταχύτητες, σε συνδυασμό με απαράμιλλη προστασία σε περίπτωση υποθαλάσσιας πρόσκρουσης του. Επίσης, μόνο η Mercury εξοπλίζει το πόδι με διπλές εισαγωγές νερού συμπεριλαμβανόμενης και της πατενταρισμένης κατασκευής διόδων νερού μπροστά στη μύτη της τορπίλης, οι οποίες εξασφαλίζουν μία σταθερή ροή νερού ψύξης προς τον κινητήρα. Η θέση τοποθέτησης αντίστοιχων τέτοιων διόδων νερού σε πόδια από κινητήρες του ανταγωνισμού μπορεί να μην επιτρέπει επαρκή παροχή νερού ψύξης λόγω φυκιών η φυσαλίδων αέρα.

Μεγαλύτερη προστασία κατά της διάβρωσης

Το αλμυρό νερό απαιτεί περισσότερη προστασία. Για αυτόν τον λόγο η Mercury χρησιμοποιεί περισσότερα ανοξείδωτα εξαρτήματα από τον ανταγωνισμό σε συνδυασμό και με το κράμα αλουμινίου χαμηλής περιεκτικότητας σε χαλκό XK360, το οποίο παρέχει κορυφαία προστασία εναντίον της θαλάσσιας διάβρωσης. Ο υπερσυμπιεστής των κινητήρων Verado εξοπλίζεται με ένα ειδικά ανοδιωμένο αλουμινένιο κέλυφος ναυτικών προδιαγραφών. Τα προστατευτικά αυτοθυσιαζόμενα ανόδια συμπληρώνουν την κορυφαία προστασία των Verado κατά της διάβρωσης κάτω από όλες τις συνθήκες.

Απόλυτη δύναμη

Ένας κινητήρας με υπερσυμπιεστή είναι μακράν δυνατότερος ενός ατμοσφαιρικού (o αέρας καύσης αναρροφάται αποκλειστικά από την φάση καθόδου των εμβόλων) λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας αέρα που εισάγεται υπό πίεση στους κυλίνδρους. O υπερσυμπιεσμένος αέρας εισαγωγής ψύχεται για να γίνει πυκνότερος παρέχοντας καλύτερη καύση και άφθονη δύναμη. Ένας εξελιγμένος ψύκτης (ιντερκούλερ) του υπερσυμπιεσμένου αέρα εισαγωγής εξασφαλίζει την υψηλή απόδοση του συστήματος εισαγωγής αέρα και την άμεση απόκριση στο γκάζι ,κάτω από όλες τις συνθήκες. Είτε επιλέξετε τον εξακύλινδρο κινητήρα με το μεγάλο μπλοκ είτε τον 4 κύλινδρο με το μικρότερο μπλοκ κυλίνδρων, η δύναμη είναι πάντοτε στα χέρια σας.

Βελτιωμένη καύση

Ο μοναδικός σε σχεδίαση εναλλάκτης ψύξης (ιντερκούλερ) του αέρα εισαγωγής συνδυάζεται με τον υπερσυμπιεστή για να παρέχει κορυφαία γρήγορο πλανάρισμα και επιταχύνσεις ψύχοντας τον συμπιεσμένο αέρα λίγο πριν εισέρθει στον θάλαμο καύσης. Επιπροσθέτως η (κατασκευασμένη με χύτευση δια ψεκασμού) πολλαπλή εισαγωγής του Verado θα αυξήσει την ροπή και την ισχύ ,παρέχοντας υψηλότερα επίπεδα ροής στον αέρα εισαγωγής. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι μία πληρέστερη, έντονη, αποδοτική και πανίσχυρη μορφή καύσης του μίγματος αέρα-καυσίμου.

Συμπαγής και «βελούδινος» σε λειτουργία

Η διάταξη εν σειρά των κυλίνδρων έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των τυπικών εξωλέμβιων με τους κυλίνδρους του κινητήρα σε διάταξη V. Ένας κινητήρας με διάταξη εν σειρά είναι καλύτερα ζυγισμένος επειδή οι κύλινδροι είναι τοποθετημένοι σε μία ευθεία και αυτό σημαίνει πιο συμπαγής κινητήρας, με βελούδινη λειτουργία και λιγότερους κραδασμούς. Επιπροσθέτως ,το πλάτος του κινητήρα μειώνεται με αποτέλεσμα ένα πιο λεπτεπίλεπτο και όμορφο αισθητικά ντιζάιν.

Αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς

Οι κινητήρες Verado δοκιμάστηκαν εκτενώς στο τμήμα Έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας με σκοπό τη μείωση του δείκτη NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Ποιότητα λειτουργίας). Ένας διβάθμιος θάλαμος αντήχησης στην εισαγωγή, όχι μόνο μειώνει τον συνολικό θόρυβο (έως και 14db στις μέσες έως και τις υψηλές στροφές) αλλά προσθέτει και μία ευχάριστη χροιά στον ήχο στον κινητήρα. Ο υψηλής συχνότητας θόρυβος από τον κινητήρα και τον άξονα μετάδοσης μειώνεται εντυπωσιακά χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη αφρώδη ακουστική μόνωση. Οι κραδασμοί προς το σκάφος έχουν εκμηδενιστεί χάρη στην ιδεώδη τοποθέτηση ενός συστήματος απόσβεσης που απορροφά τους κραδασμούς από τον κινητήρα και βελτιώνει την ικανότητα χειρισμού του σκάφους. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τους κινητήρες Verado σαν τους πιο αθόρυβους και αντικραδασμικούς στην κατηγορία τους.

Βιώστε τον απόλυτο έλεγχο

Το σύστημα ψηφιακά ελεγχόμενου γκαζιού και αλλαγής ταχυτήτων DTS - SmartCraft παρέχει έλεγχο με ποιοτικά χαρακτηριστικά όμοια με αυτά ενός ακριβού σπορ αυτοκινήτου, άμεση απόκριση στο γκάζι και «βελούδινη» αλλαγή ταχυτήτων απαλείφοντας την καθυστέρηση των κλασικών συστημάτων με μηχανικές ντίζες. Πάνω από 50.000 ώρες ελέγχων και δοκιμών και σχεδόν μία δεκαετία πραγματικής χρήσης από ιδιοκτήτες σκαφών κάνουν το DTS το πιο αποδεδειγμένο στην πράξη σύστημα ελέγχου στο νερό.

Μέγιστη δύναμη από μία αξιόπιστη πηγή

Με την προσθήκη του νέου κινητήρα των 350ΗP στην οικογένεια της Mercury το 2015, οι κινητήρες Verado συνεχίζουν να ηγούνται στην αγορά των εξωλέμβιων κινητήρων υψηλής ιπποδύναμης. Οι κινητήρες Verado ήταν κατά την αρχική παρουσίαση τους όπως και σήμερα οι πρώτοι 4χρονοι κινητήρες στην ναυτική βιομηχανία που χαρακτηρίζονται από πολύ πλούσια ροπή για άμεσο πλανάρισμα και άμεση απόδοση της ισχύος στην μεσαία περιοχή στροφών μαζί με ένα δυνατό πακέτο χαρακτηριστικών όσον αφορά την ποιοτική και αθόρυβη λειτουργία, καθώς και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Με τις ίδιες ακριβώς καταβολές, έτσι και ο νέος Verado των 350 ΗΡ μοιάζει με μία σιδερένια γροθιά σε βελούδινο γάντι. Παρέχει αβίαστα την γρηγορότερη επιτάχυνση και τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες της αγοράς εξωλέμβιων κινητήρων, σε συνδυασμό με ευκολία συντήρησης και κορυφαία αντοχή.
Με υψηλής ποιότητας σχεδίαση για να παρέχουν την μέγιστη απόλαυση και αξιοπιστία στο νερό, οι 4χρονοι κινητήρες Verado με υπερσυμπιεστή είναι οι πιο μηχανολογικά εξελιγμένοι και λεπτομερώς κατασκευασμένοι κινητήρες της αγοράς. από την πρώτη παρουσίαση τους το 2004 έως και σήμερα, οι κινητήρες Verado έχουν αποδειχθεί συνώνυμοι με την πλούσια υπερσυμπιεσμένη ισχύ και ροπή, τις πρωτοποριακές επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, την ποιοτική ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση, την οικονομία καυσίμου και τα μειωμένα επίπεδα θορύβου και κραδασμών. Με λίγα λόγια οι Mercury Verado αποτελούν τους ιδανικούς εξωλέμβιους. Με την εισαγωγή του νέου κινητήρα των 350 Hp η γκάμα των κινητήρων Verado εμπλουτίζεται με ένα ακόμη νέο μέλος που την απομακρύνει μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Περισσότερος χρόνος στο νερό ανα γέμισμα ρεζερβουάρ

Κατασκευασμένοι με λεπτομερή μηχανολογικό σχεδιασμό, οι Verado 350ΗΡ παρέχουν έως και 5 έως 10% περισσότερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με αντίστοιχους ανταγωνιστικούς κινητήρες, κάτι που μεταφράζεται σε έως και 130 χιλιόμετρα επιπρόσθετη διανυόμενη απόσταση ανά γέμισμα ρεζερβουάρ συνδυασμένη με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας του κινητήρα.

Ελαφρύτατοι και συμπαγείς σχεδιαστικά

Με βάρος μόλις λίγο παραπάνω από 300 κιλά, ο Verado 350 HP είναι 43 κιλά ελαφρύτερος από τον ανταγωνισμό και ο συμπαγής διαστασιακά σχεδιασμός του παρέχει μεγαλύτερη πρόσβαση στο νερό και περισσότερο χώρο στον καθρέπτη του σκάφους.

Αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα και επιδόσεις

Οι απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στην ύπαρξη του υπερσυμπιεστή έχουν εντυπωσιάσει και ικανοποιήσει πλήθος χειριστών για περισσότερο από μία δεκαετία και η αξιοπιστία των κινητήρων Verado έχει αποδειχθεί μέσω εκατομμυρίων ωρών χρήσης και λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες. Οι κινητήρες Verado διαθέτουν κορυφαία ροπή κατανεμημένη ομοιόμορφα σε όλο το εύρος στροφών του κινητήρα. Η άπλετη ροπή έχει ως αποτέλεσμα ταχύτατο πλανάρισμα ακόμη και σε βαριά σκάφη καθώς και υψηλότερη τελική ταχύτητα. Παρά την δύναμη τους οι κινητήρες Verado δεν είναι απολίτιστοι, αλλά μέσω μίας σειράς νέων έξυπνων σχεδιαστικών λύσεων προσφέρουν ποιοτική και αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με την καλύτερη εμπειρία πλεύσης στην κατηγορία τους.

Υδρόψυκτος συμπιεστής

Ο ευφυής σχεδιαστικά υπερσυμπιεστής έχει γίνει πια υδρόψυκτος, ψυχόμενος μέσω του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερη ενέργεια για τη συμπίεση του αέρα εισαγωγής ,κατά συνέπεια αυξάνεται ο βαθμός απόδοσης του κινητήρα και η αντοχή του.

Εισαγωγή ψυχρότερου αέρα

Ο κινητήρας Verado των 350Ηp μπορεί να αναπνέει αποτελεσματικότερα. Το σύστημα εισαγωγής του αέρα είναι επανασχεδιασμένο έτσι ώστε να δεσμεύει κρύο αέρα καθώς αυτός εισέρχεται από τις σχετικές θυρίδες στο κάλυμμα του κινητήρα και να τον εισάγει άμεσα και αποδοτικά προς τον υπερσυμπιεστή. Η μεγαλύτερη σε διαστάσεις και πιο ευθεία εισαγωγή αέρα είναι σχεδιασμένη κατάλληλα ώστε να μην στροβιλίζεται ο αέρας εισαγωγής αυξάνοντας την απόδοση. Ο αέρας εισαγωγής εισέρχεται και αφυγραίνεται αποτελεσματικά στον κατάλληλα διαμορφωμένο λαβύρινθο στο κάλυμμα του κινητήρα έτσι ώστε να μην εισάγονται εντός του επιζήμιες αλμυρές σταγόνες νερού.

Γλίστρες στήριξης κορμού

Η μεγαλύτερη ιπποδύναμη συνεπάγεται και υψηλότερες τελικές ταχύτητες οι οποίες εκτός από την ενθουσιώδη εμπειρία που προσφέρουν, απαιτούν και μεγαλύτερο έλεγχο του σκάφους. Αποκλειστικά σχεδιασμένες και βελτιωμένες, οι γλίστρες στήριξης στον κορμό των νέων Verado 350 Hp προσδίδουν κορυφαίο έλεγχο του σκάφους στις υψηλές ταχύτητες, που σημαίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά του χειριστή στην γρήγορη και απαιτητική πλεύση.

Αεριζόμενο άνω κάλυμμα βολάν

Το κάλυμμα του βολάν στο άνω μέρος του κινητήρα διαθέτει αεραγωγούς με ειδικό σχήμα σε μορφή κυψέλης για καλύτερη απαγωγή του θερμού αέρα που συσσωρεύεται στο πάνω μέρος του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι οι τοπικά χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας του κινητήρα καθώς και η αύξηση της απόδοσης ,της μακροζωίας και της αντοχής του.

Εφοδιασμένοι με αισθητήρα κτύπων

Οι νέοι κινητήρες Verado των 350 Hp διαθέτουν ένα βελτιωμένο σύστημα ανίχνευσης κτύπων της Mercury το οποίο αισθάνεται τους κραδασμούς που παράγονται κατά την τυχόν ανώμαλη καύση. Το σύστημα διαχείρισης του ψεκασμού και της ανάφλεξης χρησιμοποιεί το σήμα από τον αισθητήρα κτύπων για να ανιχνεύσει τις ανώμαλες καύσεις και τους συνεπαγόμενους κτύπους (πειράκια) και να αλλάξει την προπορεία ανάφλεξης (την χρονική στιγμή που θα πρέπει να δοθεί σπινθήρας από τα μπουζί) για να μην συμβεί βλάβη στον κινητήρα.

Ηλεκτρική ισχύς όταν ακριβώς την χρειάζεστε

Το αποκλειστικό σύστημα ανύψωσης στροφών ρελαντί της Mercury ανιχνεύει την τυχόν χαμηλή τάση της μπαταρίας και αυξάνει τις στροφές ρελαντί ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται περισσότερο ρεύμα κυρίως σε σκάφη με πολλά αξεσουάρ εξασφαλίζοντας ότι η μπαταρία θα διατηρήσει την σωστή τάση της για ασφαλή λειτουργία.

Ψηφιακά ελεγχόμενο γκάζι και ταχύτητες

Το ψηφιακά ελεγχόμενο σύστημα γκαζιού και επιλογής ταχυτήτων DTS παρέχει άμεσο, πολιτισμένο, προβλέψιμο και αθόρυβο έλεγχο της επιλογής ταχυτήτων χωρίς μηχανικές ντίζες. Παρέχει επίσης άριστο, ακριβή και με ακαριαία απόκριση έλεγχο του γκαζιού ενώ το ηλεκτροϋδραυλικά υποβοηθούμενο τιμόνι (ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των 6κύλινδρων Verado) παρέχει τιμόνευση ακριβείας με αυτοκινητιστική αίσθηση χωρίς αντιδράσεις και ροπές στο τιμόνι.

Αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς δύναμη

Ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας διαθέτει από τη φύση του βελούδινη και δίχως κραδασμούς λειτουργία. Ο εξελιγμένος κορμός τύπου AMS και το σύστημα ανάρτησης του με περιμετρικά τοποθετημένες ελαστικές βάσεις (σάϊλεντ μπλοκς) πρακτικά περιορίζουν τους ελάχιστους εναπομείναντες κραδασμούς προς το σκάφος. Το αποτέλεσμα είναι μία κορυφαία για την κατηγορία ποιοτική και πολιτισμένη απόδοση της ισχύος του κινητήρα, αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς.

Ισχυρό πόδι και κιβώτιο ταχυτήτων

Το ισχυρό πόδι και το ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων των κινητήρων Verado είναι κατασκευασμένο για να αντέχει και τα πλέον δύσκολα υπεράκτια ταξίδια παρέχοντας επιπλέον περίσσεια άνωση για τα μακρύτερα και βαρύτερα σκάφη. Τα γρανάζια του κιβωτίου είναι κατασκευασμένα εντός του εργοστασίου της Mercury με κατεργασίες υψηλής ακριβείας, για να εξασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και αντοχής στην ναυτική βιομηχανία.

Εύκολη συντήρηση

Γλιτώστε χρήματα και κόπο με τους Mercury Verado, οι οποίοι αποδεικνύονται ως οι ευκολότεροι ως προς την συντήρηση κινητήρες της αγοράς. Κάθε εξάρτημα της πρωτοπόρας οικογένειας κινητήρων Verado σχεδιάζεται με γνώμονα την ευκολία συντήρησης, συμπεριλαμβανομένου και ενός συστήματος ενεργοποίησης των βαλβίδων το οποίο δεν απαιτεί ποτέ την τυπική χρονοβόρα και με υψηλό κόστος συντήρηση άλλων ανταγωνιστικών εξωλέμβιων κινητήρων.

Θύρα έκπλυσης κινητήρα

Το πατενταρισμένο σύστημα έκπλυσης με την εύκολη πρόσβαση επιτρέπει το εύκολο ξέπλυμα του κινητήρα είτε μέσα είτε έξω από το σκάφος. Ειδικά κατασκευασμένο και σχεδιασμένο ώστε να μην τσακίζει ο σωλήνας προσαγωγής νερού και να μην χάνεται η σχετική τάπα του, η οποία στερεώνεται με έξυπνο τρόπο στον κινητήρα.

Ψηφιακό πλεονέκτημα

Η πλοήγηση μέσω joystick σας επιτρέπει να ελέγξετε πολλαπλούς κινητήρες Verado ταυτόχρονα με το ένα χέρι, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες ανέμων και θαλασσίων ρευμάτων. Το σύστημα ενσωματώνεται άψογα με το ψηφιακό έλεγχο του γκαζιού και της επιλογής ταχυτήτων καθώς και το ηλεκτροϋδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης.

Επιλογή χρωμάτων

Η Mercury Marine προσφέρει τους Verado 350 Ηp σε δύο επιπρόσθετες επιλογές λευκού χρώματος εκτός του βασικού μαύρου Phantom Black. Επιλέγοντας το Θερμό ή το Ψυχρό λευκό χρώμα μπορείτε να βελτιώσετε την αισθητική του σκάφους σας ανεξαρτήτως του σχεδιασμού ή του τύπου του. Η Mercury σχεδίασε τα ανωτέρω χρώματα έτσι ώστε να επιτύχει τη μέγιστη ανθεκτικότητα τους. Στα εργαστηριακά κέντρα της Mercury στη Florida τα χρώματα και τα διάφορα χαρακτηριστικά τους όπως η υφή τους, η στιλπνότητα τους και η μακρόχρονη αντοχή τους, δοκιμάζονται εκτεταμένα μέσω ειδικών ελέγχων και σε πραγματικές συνθήκες για να επιτευχθεί η απαιτούμενη υψηλή ποιότητα.

Εξελιγμένα συστήματα βαφής

Η διαδικασία βαφής και τα υλικά που χρησιμοποιεί στους κινητήρες της, η Mercury Marine, έχουν σχεδιασθεί ειδικά για το δύσκολο και απαιτητικό θαλάσσιο περιβάλλον. Η ειδική διαδικασία βαφής παρέχει μέγιστη πρόσφυση στα βιομηχανοποιημένα πολυμερή συνθετικά υλικά και μέταλλα μέσω πολλαπλών στρωμάτων βαφής. Ένας συνδυασμός χειροκίνητης και ρομποτικής εφαρμογής των διαδικασιών βαφής προσφέρει κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος και χρωματισμών καθώς και άριστη τελική επιφάνεια με υψηλή αντοχή ακόμη και στις σκληρότερες συνθήκες.

350-verado-fourstroke
Κατηγορία: Verado 225 - 350
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο VERADO 350
Κύλινδροι L-6
Κυβισμός [cc] 2598
Τύπος κινητήρα 4χρονος με υπερσυμπιεστή & ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 303
300-verado-fourstroke
Κατηγορία: Verado 225 - 350
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο VERADO 300
Κύλινδροι L-6
Κυβισμός [cc] 2598
Τύπος κινητήρα 4χρονος με υπερσυμπιεστή & ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 288
250-verado-fourstroke
Κατηγορία: Verado 225 - 350
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο VERADO 250
Κύλινδροι L-6
Κυβισμός [cc] 2598
Τύπος κινητήρα 4χρονος με υπερσυμπιεστή & ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 288
225-verado-fourstroke
Κατηγορία: Verado 225 - 350
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο VERADO 225
Κύλινδροι L-6
Κυβισμός [cc] 2598
Τύπος κινητήρα 4χρονος με υπερσυμπιεστή & ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 288
zois mercury visa

75 Χρονια Mercury

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* lahcmi