FourStroke 150 SeaPro

Mercury SeaPro 150HP Fourstroke EFI: O ακούραστος συνεργάτης του επαγγελματία

Ο νέος τετράχρονος κινητήρας SeaPro 150Hp είναι Ένας ανθεκτικότατος «συνεργάτης», κατασκευασμένος έτσι ώστε να αναπτύσσει υψηλή ροπή υπό φορτίο χωρίς σημάδια κόπωσης και μείωσης της αντοχής του, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστικό κινητήρα της κατηγορίας του. Ο Mercury SeaPro150HP έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να είναι ο πιο αξιόπιστος εξωλέμβιος κινητήρας επαγγελματικής χρήσης .

Ο κινητήρας είναι βασισμένος σε ένα πανίσχυρο και στιβαρό μπλοκ με κυβισμό 3 λίτρων με δυνατότητα παραγωγής ισχύος άνω των 250HP. Κρατώντας την ιπποδύναμη χαμηλά σε σχέση με τον παραπάνω κυβισμό, αυξάνεται η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία του κινητήρα ενώ παράλληλα υπάρχουν μεγάλα διαθέσιμα ποσά ροπής για όλες τις επαγγελματικές σας ανάγκες.

Οι κινητήρες SeaPro είναι κατασκευασμένοι έτσι, ώστε να αντέχουν έως και τρεις φορές περισσότερο στην επαγγελματική χρήση σε σχέση με έναν αντίστοιχο κινητήρα αναψυχής, χωρίς θυσίες στην ιπποδύναμη τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ειδικών εργοστασιακών ρυθμίσεων του κινητήρα, ισχυρότερα και ανθεκτικότερα εξαρτήματα, μείωση του μέγιστου ορίου στροφών στην πλήρη ισχύ και άλλες βελτιώσεις που προάγουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

Με το μέγιστο κυβισμό για την κατηγορία του ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα ενισχυμένο πόδι και κιβώτιο ταχυτήτων με περισσότερες από 17000 ώρες δοκιμών και εξέλιξης για να εξασφαλίσει εκπληκτικές επιδόσεις. Οι κινητήρες SeaPro συνοδεύονται από μία διετή ή 2000 ωρών επαγγελματικής χρήσης περιορισμένη εργοστασιακή εγγύηση. Η ειδική σχεδίαση του κινητήρα με τις σκληρότερες ελαστικές βάσεις, την εύκολη αλλαγή βαλβολινών και λαδιών με το σκάφος εντός του νερού και η υψηλής ποιότητας βιομηχανική κατασκευή του, καθιστούν τον Mercury SeaPro 150ΗP EFI τον ιδανικότερο συνεργάτη του επαγγελματία της θάλασσας.

Ο νέος τετράχρονος κινητήρας SeaPro150Hp της Mercury είναι ο ανθεκτικότερος, μικρότερος σε διαστάσεις και ελαφρύτερος επαγγελματικός 4χρονος κινητήρας 150 Hp στον κόσμο των εξωλέμβιων. Απλός σχεδιαστικά αλλά και με ένα πλήρες πακέτο ξεχωριστών πλεονεκτημάτων που θα ενθουσιάσουν κάθε επαγγελματία που απαιτεί κάτι περισσότερο για τις ανάγκες της επαγγελματικής χρήσης.

 • Εξελιγμένη τετράχρονη τεχνολογία από τη Mercury για μέγιστη οικονομία καυσίμου και γλυκιά -ποιοτική λειτουργία
 • Υψηλός κυβισμός για εύκολο πλανάρισμα και επιδόσεις
 • Συμπαγής σχεδιαστικά και με το χαμηλότερο βάρος, για καλύτερο έλεγχο του σκάφους
 • Λιγότερα μηχανικά εξαρτήματα για λιγότερες τριβές και μεγαλύτερη αξιοπιστία
 • Απλή σχεδίαση με έναν μονό επικεφαλής εκκεντροφόρο (SOHC) και σύστημα ανοιγοκλεισίματος των βαλβίδων το οποίο δεν χρειάζεται ποτέ ρύθμιση στα σέρβις.
 • Εκτεταμένη χρήση συνθετικών πολυμερών υλικών υψηλής ποιότητας που δεν οξειδώνονται και αυξάνουν την αξιοπιστία του κινητήρα.
 • Ένας μοναδικός σε σχεδίαση, ψύκτης του λαδιού του κινητήρα αυξάνει την μακροζωία του τελευταίου.
 • Ένα «επικεντρωμένο» σύστημα ανάρτησης με υπερμεγέθεις ελαστικές βάσεις κινητήρα (σάιλεντ-μπλοκς) απομονώνει τους μεταδιδόμενους προς το σκάφος κραδασμούς. Οι κινητήρες SeaPro 150Hp εφοδιάζονται με ελαστικές βάσεις που είναι 2 φορές πιο σκληρές από τις αντίστοιχες των κινητήρων αναψυχής, για μέγιστη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία.
 • Ο SeaPro 150Ηp έχει περάσει από πολύωρους και εξαντλητικούς ελέγχους και δοκιμές κάτω από όλες τις συνθήκες για να αποτελεί τον «σκληροτράχηλο» συνεργάτη κάθε επαγγελματία. Η ανθεκτικότητα του SeaPro 150Hp είναι έως και 3 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με το αντίστοιχο μοντέλο αναψυχής της Mercury.
 • Ήσυχη, αθόρυβη λειτουργία που ευνοεί ακόμη και την χαλαρή κουβέντα στο σκάφος.
 • Ο μόνος κινητήρας με τριετή εργοστασιακή εγγύηση κατά της διάβρωσης
 • Περισσότερα ανοξείδωτα εξαρτήματα για μακροζωία
 • Το καλύτερο σύστημα φόρτισης μπαταριών στην κατηγορία του
 • Ιδανικός για αναβάθμιση ειδικότερα σε παλαιότερα σκάφη που δεν αντέχουν έναν βαρύ τετράχρονο κινητήρα του ανταγωνισμού τοποθετημένο στον καθρέπτη τους
 • Ανθεκτικό και υδροδυναμικά σχεδιασμένο πόδι αντίστοιχο σε αντοχή με αυτά που εφοδιάζονται κινητήρες των 300 Hp
 • Μπρακέτο υψηλής ποιότητας-βαρέως τύπου έως και 22% βαρύτερο κατασκευαστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
 • Οι 4χρονοι κινητήρες SeaPro 150Hp διατίθενται και με την πολυλειτουργική μεγάλη λαγουδέρα (Big Tiller) βαρέως τύπου της Mercury. Ο μοχλός αυτής της λαγουδέρας δίνει στον επαγγελματία ακριβώς αυτό που χρειάζεται – περισσότερο χώρο στο σκάφος και ευκολία χειρισμού καθώς όλα είναι στο χέρι σας με ενσωματωμένο έλεγχο εκκίνησης, κλίσης (trim), αλλαγής ταχυτήτων, γκαζιού και ρύθμιση στροφών ρελαντί με πρόσω για χαμηλές ταχύτητες συρτής 

Υψηλός κυβισμός

Ο υψηλότερος κυβισμός ισοδυναμεί με περισσότερη ροπή. Ο κινητήρας SeaPro 150 Hp διαθέτει περίσσεια κυβισμού για να αποκρίνεται άμεσα στο γκάζι χωρίς κομπιάσματα και έλλειψη δύναμης,ειδικά εκεί που την χρειάζεστε. Μεγαλύτερη ιπποδύναμη και χαμηλότερο βάρος έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη επιτάχυνση, βελτιωμένο κράτημα και αυξημένο έλεγχο του σκάφους για τον επαγγελματία.

Μία τέλεια λύση αναβάθμισης

Ο νέος τετράχρονος Mercury SeaPro150HP διαθέτει ένα λεπτεπίλεπτο προφίλ και οι μικρές διαστάσεις του θα επιλύσουν άμεσα προβλήματα όπως περιορισμένου χώρου για τον κινητήρα ή ιδιόμορφες λεκάνες στην πρύμνη του σκάφους που δεν επιτρέπουν την πλήρη ανύψωση του.

Με βάρος παραπλήσιο με αυτό ενός δίχρονου κινητήρα, ο τετράχρονος κινητήρας SeaPro των 150 ίππων αποτελεί μία ιδανική λύση αναβάθμισης ,ειδικά σε παλαιότερα σκάφη που δεν είχαν σχεδιαστεί για να δεχτούν έναν σαφώς βαρύτερο τετράχρονο κινητήρα στον καθρέπτη τους. Ο νέος αυτός κινητήρας είναι επίσης αρκετά ευέλικτος σχεδιαστικά για να συνδυαστεί με την πολυλειτουργική λαγουδέρα Big Tiller, μηχανικό ή υδραυλικά ή ηλεκτρουδραυλικά (σε διπλή τοποθέτηση) υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, μηχανικό σύστημα ντιζών γκαζιού-ταχυτήτων και μία πλήρη σειρά αναλογικών ή Smarcraft οργάνων.

Ελαφρύς και αποδοτικός

Ο νέος κινητήρας SeaPro των 150HP είναι ο ελαφρύτερος επαγγελματικός κινητήρας της κατηγορίας του. Η απλή σχεδίαση του με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC) με δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο και η επιπρόσθετη χρήση συνθετικών υλικών υψηλής τεχνολογίας, μειώνει το συνολικό βάρος του κινητήρα χωρίς να θυσιάζει την αξιοπιστία του. Το αποτέλεσμα είναι ένας ελαφρύτερος κινητήρας που μειώνει το συνολικό βάρος του συγκροτήματος σκάφους-κινητήρα, με αποτέλεσμα (αναλόγως φυσικά και της γάστρας του σκάφους) την αύξηση των επιδόσεων και της απόδοσης. Η ασύγκριτη σχέση βάρους-ισχύος του τετράχρονου Mercury SeaPro 150HP EFI σημαίνει εξαιρετική οικονομία καυσίμου και περισσότερο χρόνο στο νερό μεταξύ γεμισμάτων του ρεζερβουάρ. Με τόσο χαμηλό βάρος ο νέος Mercury SeaPro150HP EFI (μόνο 10 κιλά βαρύτερος από έναν αντίστοιχο δίχρονο άμεσου ψεκασμού Optimax 150HP) κρίνεται ως ιδανικός για νέες τοποθετήσεις σε επαγγελματικά σκάφη ή αναβάθμιση παλαιότερων επαγγελματικών σκαφών που δεν μπορούσαν εκ σχεδίασης να εφοδιαστούν με βαρύτερους 4χρονους ανταγωνιστικούς κινητήρες.  

Υδροδυναμική σχεδίαση ποδιού

Για να στεγάσει τα μεγαλύτερα γρανάζια και εσωτερικά εξαρτήματα, το ενισχυμένο πόδι του νέου τετράχρονου SeaPro των 150 Hp έπρεπε να αυξηθεί σε διαστάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα μεγαλύτερων διαστάσεων πόδι αντιστοιχεί σε μειωμένη ταχύτητα και μικρότερες επιδόσεις του σκάφους λόγω του αυξημένου συντελεστή υδρολίσθησης (που εκφράζει πόσο «τρίβεται» το πόδι καθώς γλιστρά εντός του νερού). Το πόδι που χρησιμοποιείται όμως στον νέο αυτόν τετράχρονο κινητήρα των 150 Hp ,προκαλεί τους νόμους της Φυσικής με το μεγάλο μεν αλλά εξαιρετικά αποδοτικό υδροδυναμικό του προφίλ. Στην πράξη, το πόδι του τετράχρονου Mercury SeaPro 150 EFI ενώ είναι μεγαλύτερο όσον αφορά το μήκος και τη διάμετρο της τορπίλης, παρουσιάζει καλύτερη υδροδυναμική συμπεριφορά ακόμη και από πόδια με τα οποία εφοδιάζεται η κατηγορία κινητήρων αναψυχής των 90-115 Ηp. 

Ειδικές επαγγελματικές εργοστασιακές ρυθμίσεις για επαγγελματική χρήση

Οι κινητήρες SeaPro των 150 Hp έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να αυξηθεί η μακροζωία τους και η αντοχή τους, ενώ παράλληλα να διατηρούν την ισχύ και την ανθεκτικότητα που απαιτείται για τις ανάγκες των επαγγελματικών εφαρμογών. Αυτές οι εργοστασιακές ρυθμίσεις θα παρέχουν αφ’ ενός μεν τις επιδόσεις που απαιτούν οι επαγγελματίες, αφ’ ετέρου δε θα μεγιστοποιήσουν την ζωή των κινητήρων SeaPro σε σχέση με τους αντίστοιχους κινητήρες αναψυχής της Mercury Όταν οι τελευταίοι χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση. Οι νέοι κινητήρες SeaPro των 150 Hp έχουν πιστοποιηθεί για 3 φορές περισσότερη μακροζωία σε σχέση με τους αντίστοιχους κινητήρες αναψυχής.

Μεγαλύτερη εγγύηση επαγγελματικού τύπου

Η περιορισμένη εγγύηση επαγγελματικού τύπου για τη νέα σειρά κινητήρων SeaPro 75-150Hp είναι 2000 ώρες ή 2 έτη επαγγελματικής χρήσης. Αυτή η εγγύηση είναι διπλάσια της αντίστοιχης περιορισμένης εγγύησης που διαθέτουν για επαγγελματική χρήση, η αντίστοιχη γκάμα κινητήρων αναψυχής.

Μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα

Ο υψηλός κυβισμός με σχετικά χαμηλή έξοδο ισχύος (μικρή σχετικά ιπποδύναμη σε σχέση με τον κυβισμό) σημαίνει λιγότερο έργο για τον κινητήρα έτσι ώστε να αποδώσει ροπή και ισχύ. Μερικοί κινητήρες του ανταγωνισμού με τον ίδιο κυβισμό παράγουν ισχύ άνω των 250HP αλλά στην προκειμένη περίπτωση η Mercury μείωσε σκοπίμως την ισχύ του κινητήρα για να αυξηθεί η μακρόχρονη αξιοπιστία του. Ο νέος τετράχρονος SeaPro των 150HP κατασκευάστηκε για να παράγει μεγάλα ποσά ροπής χωρίς να καταπονεί υπερβολικά τον κινητήρα και αυτό σημαίνει παροιμιώδη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο κινητήρα στην κατηγορία του. Περισσότερη ισχύς αντιστοιχεί σε υψηλότερες τελικές ταχύτητες ενώ μεγαλύτερη ροπή σημαίνει γρηγορότερο πλανάρισμα και επιταχύνσεις. Η καμπύλη ροπής του νέου αυτού κινητήρα ανταγωνίζεται ακόμη και τις αντίστοιχες καμπύλες των δυνατότερων δίχρονων κινητήρων αυτής της κατηγορίας. Μεγάλα ποσά ροπής απαιτούν και ένα ανάλογο κιβώτιο ταχυτήτων και σε αυτή την περίπτωση ο τετράχρονος Mercury 150 EFI εφοδιάζεται με Ένα στιβαρό πόδι 4,9 ιντσών με μεγαλύτερα και ανθεκτικότερα εξαρτήματα. Το κέλυφος και τα εσωτερικά εξαρτήματα του είναι συγκρίσιμα με αυτά που απαντώνται σε ανταγωνιστικούς κινητήρες στην κατηγορία των 300 HP. Επιπροσθέτως ένας ειδικά σχεδιασμένος υδρόψυκτος εναλλάκτης λαδιού θα διατηρήσει το λάδι του κινητήρα σε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνοντας την μακροζωία του κινητήρα. Οι κινητήρες SeaPro διαθέτουν χαμηλότερο εύρος ορίου στροφών (500 στροφές λιγότερες από τα μοντέλα αναψυχής) στο φουλ γκάζι (W.O.T) για αυξημένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Χιλιάδες ώρες σχεδίασης, εξέλιξης και εκτενών δοκιμών έχουν σαν αποτέλεσμα τον πιο αξιόπιστο επαγγελματικό εξωλέμβιο κινητήρα παγκοσμίως.

Υψηλής Σκληρότητας Ανθεκτικότερες Ελαστικές βάσεις

Οι νέοι κινητήρες SeaPro 150Hp εφοδιάζονται με σκληρότερες ελαστικές βάσεις (σάιλεντ μπλοκς) για να αυξηθεί η ανθεκτικότητα τους ενώ διατηρούν αποδεκτά επίπεδα θορύβου-κραδασμών-ποιότητας λειτουργίας (δείκτης NVH) για επαγγελματικές εφαρμογές. Οι νέες βάσεις έχουν διπλάσιο βαθμό σκληρότητας 65 (κατά το δείκτη σκληρότητας Shore) σε σχέση με αυτήν των αντίστοιχων κινητήρων αναψυχής. Οι άνω βάσεις έχουν τοποθετηθεί υπό γωνία 45 μοιρών (Επικεντρωμένη ανάρτηση) έτσι ώστε να μην είναι κοντά σε υπέρθερμες περιοχές όπως της εξαγωγής καυσαερίων, για να αυξηθεί περαιτέρω η ανθεκτικότητα τους.

Επιπρόσθετο φυλλάδιο οδηγιών συντήρησης

Το απόλυτο βοήθημα για τον επαγγελματία που αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μόνος του την συντήρηση και την διάγνωση βλαβών του κινητήρα του. Το φυλλάδιο αυτό αποτελεί έναν βασικό εύχρηστο οδηγό με φωτογραφίες και πληροφορίες καθώς και βηματικές οδηγίες για τη συντήρηση και τη διάγνωση βλαβών. Περιέχει επίσης τους κωδικούς βλαβών καθώς και τους κωδικούς ανταλλακτικών της Mercury. Η αδιάβροχη κατασκευή του επιτρέπει την φύλαξη του στο σκάφος χωρίς αυτό να αλλοιώνεται με το πέρας του χρόνου.

Λιγότερη συντήρηση

Ο χρόνος στο συνεργείο είναι ανεπιθύμητος για τους περισσότερους επαγγελματίες οι οποίοι συχνά αναλαμβάνουν οι ίδιοι την συντήρηση του κινητήρα τους. Έχοντας αυτό κατά νου, η Mercury εφοδίασε αυτόν τον κινητήρα με χαρακτηριστικά ευκολίας και προσβασιμότητας όσον αφορά την βασική του συντήρηση. Όλα τα σημεία συντήρησης είναι επισημασμένα με χρωματικό κωδικό για εύκολη αναγνώριση. Ένα σύστημα αντικατάστασης λαδιού και φίλτρου χωρίς ανεπιθύμητα πιτσιλίσματα, ένα εύκολα προσβάσιμο φίλτρο καυσίμου και ένα μοναδικό για την κατηγορία σύστημα βαλβίδων που δεν απαιτεί περιοδική ρύθμιση, καθιστούν τον νέο κινητήρα SeaPro των 150HP της Mercury έναν από τους ευκολότερα συντηρήσιμους εξωλέμβιους. Οι κινητήρες SeaPro είναι εφοδιασμένοι με μία τρύπα αποστράγγισης της βαλβολίνης πιο κοντά στη μύτη της τορπίλης αντί για την τυπική θέση στον φορέα των ρουλεμάν του προπελοφόρου. Με αυτόν τον τρόπο η αλλαγή βαλβολινών μπορεί να γίνει άνετα χωρίς να απαιτείται να βγει το σκάφος από το νερό, απλά ανυψώνοντας τον κινητήρα. Επίσης οι κινητήρες SeaPro διαθέτουν και εύκολη αποστράγγιση λαδιών του κινητήρα μέσω μίας εύχρηστης τάπας στο κέλυφος του άξονα μετάδοσης. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτείται η εξαγωγή του σκάφους από το νερό, κάτι που αποδεικνύεται ως εξαιρετικά χρήσιμο στον επαγγελματία που «ο χρόνος του είναι χρήμα».

Ατσάλινα γρανάζια στον αντικραδασμικό άξονα

Ο νέος τετράχρονος κινητήρας Mercury SeaPro 150 Ηp EFI χρησιμοποιεί ένα ανθεκτικότατο υψηλής ποιότητας κράμα χάλυβα στα γρανάζια του αντικραδασμικού άξονα του κινητήρα.

Αξεσουάρ που προάγουν την αξιοπιστία

Όλοι οι κινητήρες SeaPro από 75 έως 150Hp συμπεριλαμβάνουν στον βασικό τους εξοπλισμό ένα εξωτερικό φίλτρο καυσίμου-υδατοπαγίδα και ένα διαγνωστικό στροφόμετρο SC1000 το οποίο επίσης λειτουργεί ως ωρόμετρο και διαγνωστικό εργαλείο ανάκτησης κωδικών βλάβης από τον εγκέφαλο. Με αυτόν τον τρόπο ο επαγγελματίας μπορεί να προγραμματίσει τα σέρβις του κινητήρα παρατείνοντας την ζωή του, καθώς και να διαγνώσει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο ηλεκτρονικό κύκλωμα του συστήματος ψεκασμού, ανάφλεξης κτλ

Πόδι με διάμετρο τορπίλης 4,9 ίντσες

Αντίστοιχο με τον ανθεκτικό κινητήρα, το πόδι των 4,9 ιντσών αντέχει τόσο ώστε να καλύψει τις ανάγκες ενός κινητήρα ισχύος 300Hp, πόσο περισσότερο όταν έχει να καλύψει μόνο αυτές ενός κινητήρα μόλις 150Hp. Αυτό αποδεικνύει γιατί ο νέος τετράχρονος SeaPro 150άρης της Mercury είναι ο ανθεκτικότερος εξωλέμβιος κινητήρας στον πλανήτη. 

Θύρα έκπλυσης κινητήρα

Το τακτικό ξέπλυμα του κινητήρα επιτυγχάνεται εύκολα είτε μέσα από το σκάφος είτε όταν το σκάφος είναι επάνω στο τρέιλερ. Για να ξεπλύνετε τον κινητήρα ,απλώς ξεβιδώστε κατά ένα τέταρτο της στροφής την τάπα της θύρας έκπλυσης και τραβήξτε προς τα έξω. Η τάπα είναι συνδεδεμένη με έναν σωλήνα μικρού μήκους αλλά αρκετού για να μπορείτε να ξεπλύνετε τον κινητήρα εύκολα είτε είστε μπροστά, είτε στο πλάι είτε στο πίσω μέρος του κινητήρα.

Αφαιρέστε την τάπα και συνδέστε έναν απλό σωλήνα ποτίσματος. Το σύστημα έκπλυσης είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να συνδέεται ο σωλήνας ποτίσματος χωρίς να περιστρέφεται αποφεύγοντας έτσι τα τσακίσματα. Η τάπα είναι αναρτημένη στο σωλήνα έκπλυσης για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο κινητήρας μπορεί να ξεπλυθεί είτε ανυψωμένος είτε όχι και με τον κινητήρα σβηστό ή εν λειτουργία στο ρελαντί. Όταν επανασφαλιστεί η τάπα στον σωλήνα έκπλυσης, έρχεται πρόσωπο με την πλαστική λεκάνη του κινητήρα χωρίς να κρέμεται και να εξέχει κανένα τμήμα σωλήνα προς τα έξω.

Καλύτερη αντοχή στην διάβρωση

To αλμυρό θαλάσσιο νερό είναι ο χειρότερος εφιάλτης ενός κινητήρα. Με σκοπό την αποφυγή της ζημιογόνου δράσης του, η Mercury δαπάνησε χιλιάδες ώρες για να εξελίξει ειδικά κράματα μετάλλων και να βελτιώσει τα αντιδιαβρωτικά χαρακτηριστικά του κινητήρα. Η χρήση ειδικών αντιδιαβρωτικών κραμάτων XK360 με χαμηλά ποσοστά χαλκού, η ειδική διαδικασία πολυστρωματικής ηλεκτροστατικής βαφής,τα τμήματα από συνθετικά πολυμερή υλικά, η αφύγρανση του εισερχόμενου αέρα στο κάλυμμα του κινητήρα και οι αδιάβροχες ηλεκτρικές συνδέσεις εξασφαλίζουν την καλύτερη στρατηγική κατά της διάβρωσης στην κατηγορία του.

Λιγότεροι κραδασμοί

Οι ελαστικές βάσεις (σάιλεντ μπλοκς) του κινητήρα είναι νεοσχεδιασμένες και παρουσιάζουν χαμηλότερο θόρυβο και αυξημένα αντικραδασμικά χαρακτηριστικά. Στη γκάμα κινητήρων SeaPro 150Hp έχουν την διπλάσια σκληρότητα συγκριτικά με αυτές των κινητήρων αναψυχής για να αυξηθεί περαιτέρω η αντοχή τους.

Το νέο αυτό σύστημα ανάρτησης παρουσιάζει αυξημένη ανθεκτικότητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία στην απαιτητική επαγγελματική χρήση και δεν αλλοιώνεται από την υψηλή θερμοκρασία του μπλοκ των κυλίνδρων, κατά συνέπεια δεν φθείρεται εύκολα όπως στα συμβατικά συστήματα του ανταγωνισμού. Οι άνω βάσεις τοποθετούνται υπό γωνία 45 μοιρών σε σχέση με το Κέντρο Βάρους του κινητήρα μειώνοντας τους κραδασμούς προς το σκάφος σε όλο το εύρος ισχύος αλλά ειδικότερα στα σημεία μετάβασης από το γρήγορο ρελαντί έως ότου πλανάρει το σκάφος.

Χαμηλότερος θόρυβος στο ρελαντί

Ένα ειδικό σύστημα εξαγωγής καυσαερίων στις στροφές ρελαντί χαρακτηρίζεται από ένα σύστημα ηχητικής απόσβεσης (σιγαστήρας) για τις στροφές ρελαντί. Καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει στον θάλαμο εξαγωγής η πίεση των ηχητικών κυμάτων ωθείται σε ένα ακουστικό φίλτρο που μειώνει τον παραγόμενο υψίσυχνο θόρυβο στο ρελαντί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την Ήσυχη λειτουργία στις χαμηλές στροφές του κινητήρα επιτρέποντας την άνετη συνομιλία στο σκάφος ή σε πολύωρη χρήση με ταχύτητες συρτής.

Μπρακέτο βαρέως τύπου

Το μπρακέτο που αναρτάται ο κινητήρας Mercury SeaPro 150Hp EFI στον καθρέπτη του σκάφους, είναι πολύ υψηλής ποιότητας και κατά 22% στιβαρότερο από ένα μέσο μπρακέτο του ανταγωνισμού. Ο τετράχρονος Mercury SeaPro 150 Hp EFI είναι ο ελαφρύτερος επαγγελματικός 150άρης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, παρ’ όλα αυτά δεν έγιναν θυσίες στην ανθεκτικότητά του για να επιτευχθεί το χαμηλότατο βάρος του.

Ελαφρύτατο θερμοκολλημένο κάλυμμα κινητήρα SMC

Το θερμοκολλημένο άνω κάλυμμα του κινητήρα, συντίθεται από υψηλής αντοχής συγκολλημένα συνθετικά υλικά, έτσι ώστε να παραχθεί το μικρότερο φυσικό μέγεθος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό κινητήρα της αγοράς. Εσωτερικοί σταθεροποιητές εξασφαλίζουν μία στεγανή σύνδεση ώστε να αποφευχθεί η είσοδος νερού στο χώρο του κινητήρα. Οι ειδικοί αυτοί σταθεροποιητές είναι υπεύθυνοι και για την προστασία από γρατσουνιές στα σημεία που ακουμπά το κάλυμμα, όταν το απομακρύνουμε από τον κινητήρα και το ακουμπήσουμε οπουδήποτε π.χ σε ξύλο ή στο τσιμέντο του ντόκου κτλ. Ειδικά σημεία ευθυγράμμισης καθοδηγούν το κάλυμμα με ακρίβεια στην επανατοποθέτηση του για να μην τραβηχτούν καλώδια ή άλλα εξαρτήματα. Η χειρολαβή μονού σημείου αυτοκινητιστικού τύπου απασφαλίζει το κάλυμμα του κινητήρα με μία κίνηση και παρέχει σίγουρη και σταθερή ασφάλιση. Ο ανοξείδωτος χάλυβας υψηλής ποιότητας των εξαρτημάτων του συστήματος ασφάλισης του καλύμματος εξασφαλίζουν ξέγνοιαστη και χωρίς διάβρωση, αξιόπιστη λειτουργία.  

Έξυπνη εκκίνηση (Smartcraft SmartStart)

Αντί να γυρίσει κάποιος το κλειδί στο διακόπτη εκκίνησης στη θέση START και να το κρατήσει εκεί «μιζάροντας» έως ότου ο κινητήρας πάρει μπροστά, με το σύστημα έξυπνης εκκίνησης ο χειριστής απλά γυρίζει το κλειδί μία φορά και το αφήνει και αυτό αυτόματα θα επανέλθει στην θέση του. Το σύστημα έξυπνης εκκίνησης SmartStart θα «μιζάρει» αυτόματα τον κινητήρα έως ότου αυτός εκκινήσει. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι επίσης παρόν και στο (προαιρετικό αξεσουάρ) ξεχωριστό κουμπί εκκίνησης Start/Stop στην κονσόλα. Με τον νέο τετράχρονο 150άρη της Mercury είναι αδύνατο να φθείρετε το γρανάζι της μίζας ή να μιζάρετε κατά λάθος σε περίπτωση που ο κινητήρας λειτουργεί, καταπονώντας υπέρμετρα την μίζα.

Εύχρηστα και ευανάγνωστα όργανα

Ακριβείς ψηφιακές πληροφορίες παρουσιάζονται με τον πλέον εύληπτο τρόπο σε ένα ευανάγνωστο όργανο για άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση με μία ματιά. Σε συνδυασμό με επιπρόσθετους αισθητήρες, τα ψηφιακά όργανα της Mercury αποτελούν παντοδύναμα εργαλεία, παρέχοντας την ασφάλεια και την άνεση που απαιτείται κατά την πλεύση στο νερό.

f150-efi-seapro
Κατηγορία: FourStroke 150 SeaPro
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F150 EFI SeaPro
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 3000
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 206 - 211

75 Χρονια Mercury

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* xiamap