OptiMax 75 - 125

Οι κινητήρες Optimax από 75 έως 125 Hp, συνδυάζουν όλη την τεχνολογία και την μοναδική σχεδίαση των μεγαλύτερων μοντέλων. Αυτοί οι κινητήρες προσφέρουν απαράμμιλη δύναμη στο πλανάρισμα και υψηλή τελική ταχύτητα καθώς εφοδιάζονται με ένα μοναδικό σύστημα Αμεσου Ψεκασμού καυσίμου, το οποίο εξασφαλίζει καθαρή, αθόρυβη, οικονομική σε καύσιμα και ποιοτική λειτουργία αντίστοιχη με αυτή ενός τετράχρονου κινητήρα.

Αυτοί οι μικρότεροι κινητήρες της σειράς Optimax, συνεχίζουν την παράδοση της εξέχουσας αξιοπιστίας, των επιδόσεων και της απόδοσης, επεκτείνοντας την γκάμα έως και τους 125 Hp,  χάρη στον κινητήρα άμεσου ψεκασμού με κυβισμό 1,5 λίτρων.

Αυτός ο πανίσχυρος τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας έχει υψηλό κυβισμό για την κατηγορία του, καθιστώντας τον ικανό να ωθήσει μεγαλύτερα σκάφη, πλανάροντάς τα με ευκολία. Ισχύς, εύκολο πλανάρισμα, ταχύτητα, οικονομία καυσίμου και ανθεκτικότητα αποτελούν το σήμα κατατεθέν για τούς κινητήρες Optimax.

Ένα επαναστατικό σύστημα ψεκασμού

Η σειρά κινητήρων Optimax χαρακτηρίζεται απο ασύγκριτες  επιδόσεις και άμεση απόκριση στο γκάζι χάρη στο μοναδικό διβάθμιο σύστημα ψεκασμού. Η διαφορά των κινητήρων Optimax ανάγεται στο εξής απλό σημείο: Αέρας. Μία ριπή πεπιεσμένου αέρα παραγόμενη απο έναν αεροσυμπιεστή, αναμιγνύεται με το καύσιμο και εισάγεται εντός του εκάστοτε κυλίνδρου βελτιστοποιώντας την ατμοποίηση του καυσίμου σε μικροσκοπικές σταγόνες έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η καύση. Το αποτέλεσμα είναι η οικονομικότερη,ποιοτικότερη και άκαπνη λειτουργία αυτού του εξελιγμένου δίχρονου κινητήρα που χαρακτηρίζεται απο ασύγκριτη επιτάχυνση, ανυπέρβλητη απόκριση στο γκάζι και μία μοναδική αναλογία ισχύος-βάρους.

Βελτιωμένη απόδοση και οικονομία καυσίμου

Εκτός απο το διβάθμιο σύστημα ψεκασμού, οι κινητήρες Optimax είναι κατασκευασμένοι να αποδίδουν στο μέγιστο χάρη στην εξελιγμένη τους σχεδίαση.

Η μοναδική διαδικασία διασκορπισμού (ατμοποίησης σε πολύ μικρές σταγόνες) του καυσίμου έχει ως αποτέλεσμα πολύ μικρά σταγονίδια θυμίζοντας ομίχλη, κάτι που βελτιώνει δραματικά την οικονομία καυσίμου ειδικά στις στροφές ρελαντί και στην περιοχή στροφών σε ταχύτητες ταξιδίου.

Το εξελιγμένο διβάθμιο σύστημα ψεκασμού εγχύει το μίγμα αέρα-καυσίμου κατευθείαν στο θάλαμο καύσης αποφεύγοντας την απώλεια ποσοτήτων καυσίμων απο τις θυρίδες των κυλίνδρων, ένα σύνηθες πρόβλημα των συμβατικών δίχρονων κινητήρων. Το αποτέλεσμα είναι η πιο πλήρης ατμοποίηση μίγματος αέρα-καυσίμου στην βιομηχανία ναυτικών κινητήρων μέσω των αποκλειστικά για την περίπτωση σχεδιασμένων εμβόλων με ανακλαστική κορώνα, τα οποία κατευθύνουν πιο αποδοτικά το μίγμα στο κέντρο του μπουζί για βέλτιστη καύση.

Το όλο σύστημα εργάζεται υπο χαμηλή σχετικά πίεση συγκριτικά με αντίστοιχα συστήματα άμεσου ψεκασμού του ανταγωνισμού με αποτέλεσμα τη μικρότερη καταπόνηση των εξαρτημάτων που το απαρτίζουν άρα και την βελτιωμένη αξιοπιστία και μακροζωία του κινητήρα.

Εξελιγμένο πόδι

Καμία άλλη εταιρεία εκτός απο την Mercury δεν έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση σχετικά με την σχεδίαση του ποδιού και την υδροδυναμική του συμπεριφορά. H Mercury χρησιμοποιεί αυτή την τεχνογνωσία για να σχεδιάσει εξελιγμένα πόδια που βελτιώνουν τις επιδόσεις και την αξιοπιστία σε κάθε κινητήρα της.

Μία εκτενής υδροδυναμική ανάλυση μέ σχεδίαση και βιομηχανική κατεργασία μέσω υπερυπολογιστών (CAD/CAM) έχει ως αποτέλεσμα έναν μειωμένο συντελεστή υδρολίσθησης το οποίο σημαίνει λιγότερες τριβές μεταξύ ποδιού και νερού και κατά συνέπεια καλύτερες επιδόσεις του σκάφους και βελτιωμένη τελική ταχύτητα.

Οι πατενταρισμένες διπλές εισαγωγές νερού εξασφαλίζουν μία σταθερή παροχή νερού ψύξης με οποιαδήποτε γωνία κλίσης και ανεξαρτήτως ύψους τοποθέτησης του κινητήρα στον καθρέπτη του σκάφους. Μία επίπεδη σχεδίαση επιτρέπει την αποφυγή συσσώρευσης φυκιών στην εισαγωγή νερού και την επακόλουθη μειωμένη παροχή νερού ψύξης, ένα σύνηθες πρόβλημα που απαντάται στα αιχμηρά (στην περιοχή της μύτης της τορπίλης μπροστά απο την προπέλα) πόδια ανταγωνιστικών κινητήρων. O προπελοφόρος άξονας βαρέως τύπου είναι πάντοτε έτοιμος να αποδώσει αξιόπιστα όλη την υψηλή ισχύ και ροπή των κινητήρων Optimaxκάτω απο όλες τις συνθήκες.

Ανθεκτικοί στην διάβρωση

Η γκάμα κινητήρων Optimax είναι κατασκευασμένη με σκοπό να αντέχει την ανεπιθύμητη διάβρωση απο το θαλάσσιο νερό. Η Mercury χρησιμοποιεί περισσότερο ανοξείδωτο χάλυβα απο τον ανταγωνισμό και αρκετά εξαρτήματα έχουν τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε να καταστούν αντιδιαβρωτικά. Αυτό μεταφράζεται σε ανθεκτικότητα στη θαλάσσια διάβρωση, μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των τακτικών συντηρήσεων και χαμηλότερο κόστος χρήσης. Η χρήση ειδικών κραμάτων, τα στρατηγικά τοποθετημένα ανόδια και η μοναδική διαδικασία βαφής εξασφαλίζουν την καλύτερη αντιδιαβρωτική προστασία εξωλέμβιων κινητήρων στην βιομηχανία θαλάσσιας αναψυχής.

 • Οι κινητήρες Optimax προσφέρουν απαράμιλλη δύναμη στο πλανάρισμα και υψηλότερη τελική ταχύτητα
 • Ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου εξασφαλίζει την καθαρή, αθόρυβη και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου λειτουργία, αντίστοιχη με αυτή ενός τετράχρονου κινητήρα.
 • Η σειρά κινητήρων Optimax ουσιαστικά ανταγωνίζεται και ξεπερνά τους περισσότερους τετράχρονους κινητήρες στην οικονομία όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου επιτυγχάνοντας περισσότερα μίλια ανά λίτρο καυσίμου.
 • Ελαφρύτεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους τετράχρονους και με καλύτερη αναλογία βάρους –ισχύος, καθίστανται ως άριστη επιλογή για ελαφρύτερα σκάφη και σε εφαρμογές όπως σε αλουμινένια ή σκάφη με πιο επίπεδη γάστρα.
 • Σχεδιασμένοι για να αντέχουν καθώς, ο άξονας μετάδοσης, η ντίζα-βέργα επιλογής ταχυτήτων, ο προπελοφόρος άξονας, το κέλυφος της αντλίας νερού και οι βίδες του κινητήρα είναι απο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα για μεγαλύτερη αντοχή, ανθεκτικότητα στη διάβρωση και αύξηση της μακροζωίας του κινητήρα.
 • Τα πόδια των κινητήρων Optimaxεφοδιάζονται με διαμορφωμένα σφυρήλατα γρανάζια (nearnetforged) χωρίς αφαίρεση υλικού (μη κομμένα απο στόκ κυλινδρικά κομμάτια χάλυβα) τα οποία είναι τα δυνατότερα και ανθεκτικότερα στη βιομηχανία θαλάσσιας αναψυχής.
 • Τα γρανάζια κατασκευάζονται με κατεργασίες ακριβείας εντός του εργοστασίου της Mercuryκαι όχι σε κάποιο τρίτο κατασκευαστή για να εξασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και ανθεκτικότητας. 
 • Μόνο οι κινητήρες Optimax εφοδιάζονται με ένα σύστημα άμεσου ψεκασμού δύο σταδίων για να παρέχουν μία βελτιωμένη ατμοποίηση του καυσίμου με υψηλό διασκορπισμό σε πολύ μικρά σταγονίδια, επιτυγχάνοντας έτσι βελτιωμένη οικονομία καυσίμου καθώς και ποιοτική λειτουργία και αξιοπιστία του κινητήρα.
 • Η σειρά κινητήρων Optimax απο 75-125 Hp εξοπλίζονται με μία πανίσχυρη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (εγκέφαλος) PCM 07 για απαράμιλλο έλεγχο της λειτουργίας του κινητήρα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του συστήματος SmartCraft.
 • Το υψηλής εξόδου 60 Αμπέρ/756 Watt ιμαντοκινούμενο αυτοκινητιστικού τύπου αλτερνέϊτορ (γεννήτρια ρεύματος-δυναμό) σχεδιάστηκε για να διατηρεί τις μπαταρίες πάντοτε φορτισμένες και να παρέχει επαρκές ρεύμα στα αξεσουάρ ακόμη και στις χαμηλές στροφές του κινητήρα.
 • Ενα αποκλειστικά σχεδιασμένο σύστημα απόσβεσης θορύβου (σιγαστήρας) στον παρακαμπτήριο αέρα εισαγωγής σημαίνει πρακτικά ότι αυτός ο κινητήρας είναι τόσο αθόρυβος στο ρελαντί όσο και ένας τετράχρονος.
 • Η τεχνολογία Optimax εξασφαλίζει άμεση εκκίνηση απλά με το γύρισμα του κλειδιού και άκαπνη λειτουργία.
 • Το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης διαχείρισης του κινητήρα επιτρέπει χαμηλότερες ταχύτητες με στροφές ρελαντί (π.χ ταχύτητες συρτής) σε σχέση με αντίστοιχους τετράχρονους κινητήρες.
 • Το μοναδικής σχεδίασης ενσωματωμένο δοχείο λαδιού καύσης με χωρητικότητα περίπου 5 λίτρα είναι εύκολο στο γέμισμα, ενώ λειτουργεί και σαν διάταξη απόσβεσης θορύβου του κινητήρα απομονώνοντας μέρος του παραγόμενου θορύβου για ησυχότερη λειτουργία.
75-optimax-twostroke
Κατηγορία: OptiMax 75 - 125
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο OPTIMAX 75
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 1526
Τύπος κινητήρα 2χρονος με άμεσο ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 170
90-optimax-twostroke
Κατηγορία: OptiMax 75 - 125
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο OPTIMAX 90
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 1526
Τύπος κινητήρα 2χρονος με άμεσο ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 170
115-optimax-twostroke
Κατηγορία: OptiMax 75 - 125
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο OPTIMAX 115
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 1526
Τύπος κινητήρα 2χρονος με άμεσο ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 170
125-optimax-twostroke
Κατηγορία: OptiMax 75 - 125
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο OPTIMAX 125
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 1526
Τύπος κινητήρα 2χρονος με άμεσο ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 170

75 Χρονια Mercury

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* hzrrbv