FourStroke 80 - 115

Νέοι Mercury 80-100-115 Hp Fourstroke – Γνωρίστε τα νεοσχεδιασμένα «θηρία» της μεσαίας κατηγορίας ιπποδύναμης της Mercury

Tι θα γινόταν αν μπορούσατε να τοποθετήσετε έναν ελαφρύτερο, χαμηλότερης ιπποδύναμης εξωλέμβιο κινητήρα στον καθρέπτη του σκάφους χωρίς να θυσιαστεί η ταχύτητα, το εύκολο πλανάρισμα, η οδηγική ευχαρίστηση της πλεύσης ή η ισχυρή δυνατότητα έλξης?
Τι θα γινόταν επίσης εάν αυτός ο κινητήρας διέθετε αυξημένη οικονομία καυσίμων, απροβλημάτιστη συντήρηση και συμπαγή αξιοπιστία?

Ένας καινούργιος φρέσκος σχεδιαστικά 4χρονος Mercury 80-100-115 Hp μπορεί να αποτελέσει μία νέα πνοή για το σκάφος σας παρέχοντας καλύτερες επιταχύνσεις και συνολικές επιδόσεις καθώς και μία ακριβέστερη ικανότητα ελιγμών. Οι νέοι αυτοί κινητήρες των 80-100-115 Hp σχεδιάστηκαν και εξελίχθηκαν έτσι ώστε να διαθέτουν χαρακτηριστικά δίχρονων όσον αφορά την σχέση βάρους/ισχύος.

Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για τοποθετήσεις παντός είδους ακόμη και σε παλαιότερης σχεδίασης σκάφη που δεν μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά 4χρονους με αυξημένο βάρος στους καθρέπτες τους. Με βάρος μόλις 163 κιλά, η νέα αυτή σειρά κινητήρων είναι κατά 18 κιλά ελαφρύτερη από την προηγούμενη γενιά κινητήρων της ίδιας γκάμας ιπποδύναμης. Εάν το σκάφος σας είναι ήδη «στημένο» για κινητήρα Mercury, απλά τοποθετήστε τον και απολαύστε τις αρετές του.

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήματα με αυτούς τους εύκολα συντηρήσιμους 4χρονους εξωλέμβιους. Κάθε τμήμα του κινητήρα έχει σχεδιασθεί με γνώμονα την εύκολη συντήρηση ή ακόμη και την απουσία της όπως το σύστημα ενεργοποίησης των βαλβίδων που δεν απαιτεί ποτέ (ναι, σωστά διαβάσατε) κανενός είδους ρύθμιση ή συντήρηση για όλη την ζωή του κινητήρα.

Για εσάς που επιθυμείτε περισσότερη δύναμη και ταχύτητα, ο νέος 4χρονος κινητήρας Mercury 115 Pro XS, θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας. Εκπληκτική δύναμη σε συνδυασμό με χαμηλότατο βάρος, έχει σαν αποτέλεσμα εκπληκτικές και ζηλευτές επιδόσεις.

Δυνατές επιδόσεις με χαμηλή σχετικά κατανάλωση καυσίμου

√ Κυβισμός 2,1 λίτρων
√ Καλύτερος στην κατηγορία του

Ελαφριά σχεδίαση

√ Ο ελαφρύτερος κινητήρας στην κατηγορία των 115 Hp
√ Με βάρος μόνο 163 kg

Ποιοτική και αθόρυβη λειτουργία

√ Ειδικά σχεδιασμένο ηχοαπορροφητικό κάλυμμα κινητήρα
√ Αθόρυβη θυρίδα εξαγωγής καυσαερίων του ρελαντί
√ Επικεντρωμένο σύστημα ανάρτησης με ειδικές αντικραδασμικές ελαστικές βάσεις
√ Εξελιγμένο και νεοσχεδιασμένο σύστημα μεταθέτη και επιλογής ταχύτητας

Ενσωματωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας

√ Βελτιστοποιημένη αντιτριβική σχεδίαση του κινητήρα
√ Χρονισμένη κοχλιωτή πολλαπλή εισαγωγής υψηλών επιδόσεων
√ Αλτερνέιτορ με έξοδο ρεύματος 35 Αμπέρ
√ Σύστημα ψεκασμού καυσίμου πολλαπλών σημείων MPI

Πόδια επιδόσεων και βαρέως τύπου

√ Ισχυρό πόδι Υψηλής ώσης (Command Thrust -2:38/1)
√ Αριστερόστροφο πόδι στα μοντέλα Υψηλής ώσης CT 115 Hp
√ Πόδι μικρών υδροδυναμικών τριβών στα βασικά μοντέλα (2,07:1)

Κορυφαία ανθεκτικότητα και αξιοπιστία

√ Βασισμένος στην σχεδίαση και φιλοσοφία του Mercury 150 Hp Fourstroke

Ισχυρή προστασία κατά της διάβρωσης

√ Κράμα αλουμινίου XK360 της Mercury χαμηλής περιεκτικότητας σε χαλκό
√ Ειδική διαδικασία βαφής Mercfusion
√ Εκτεταμένη χρήση ανοξείδωτου ατσαλιού
√ 3ετής εγγύηση κατά της διάβρωσης

Εύκολη συντήρηση με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας του κινητήρα

√ Βαλβίδες που δεν απαιτούν καμία ρύθμιση για όλη τη ζωή του κινητήρα
√ Σύστημα αντικατάστασης λαδιού που δεν πιτσιλάει
√ Εύκολη αντικατάσταση φίλτρου καυσίμου
√ Σημεία σέρβις που αναγνωρίζονται εύκολα χάρη στον ειδικό χρωματικό κωδικό
√ Θύρα έκπλυσης του κινητήρα με εύκολη πρόσβαση
√ Ελαφρύτατο κάλυμμα κινητήρα μονής λαβής απασφάλισης και με «οδηγούς» εύκολης τοποθέτησης και αφαίρεσης

Υψηλός κυβισμός

Λόγω του κυβισμού των 2,1 λίτρων, αυτοί οι 4χρονοι εξωλέμβιοι λειτουργούν εξυπνότερα δίχως κόπο καθώς δεν «αγκομαχούν» υπό φορτίο με αποτέλεσμα την αυξημένη αξιοπιστία και την μακροζωία του κινητήρα. Ο υψηλός κυβισμός επιπροσθέτως παρουσιάζει άπλετη δύναμη στο πλανάρισμα, καλύτερες συνολικά επιταχύνσεις και υψηλή τελική ταχύτητα του σκάφους. Στα 163 κιλά, αυτοί οι εξωλέμβιοι με κυβισμό 2,1 λίτρα είναι κατά 7 κιλά ελαφρύτεροι από τη 2χρονη σειρά άμεσου ψεκασμού Optimax DFI με το μπλοκ των 1,5 λίτρων αντίστοιχης ιπποδύναμης και κατά 18 κιλά ελαφρύτεροι από την προηγούμενη γενιά 4χρονων κινητήρων 80-100-115 hp της Mercury με το μπλοκ των 1,7 λίτρων.

Ελαφρύτητα και υψηλή απόδοση

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μηχανικοί της Mercury Marine έχουν ενσωματώσει απίστευτη ισχύ σε αυτούς τους ελαφρύτατους, συμπαγείς διαστασιακά 4κύλινδρους κινητήρες μονού επικεφαλής εκκεντροφόρου. Ο κινητήρας των 115 hp ζυγίζει έως και 9 κιλά λιγότερο από τον αμέσως επόμενο ελαφρύτερο κινητήρα του ανταγωνισμού, καθιστώντας τον παγκοσμίως ως τον ελαφρύτερο εξωλέμβιο κινητήρα χαμηλών εκπομπών ρύπων σε αυτή την κατηγορία ιπποδύναμης. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη επιτάχυνση, αυξημένη οικονομία καυσίμου και μία σοβαρή πρόταση αναβάθμισης-μετεγκατάστασης για παλαιότερης σχεδίασης σκάφη που δεν σχεδιάσθηκαν για την τοποθέτηση βαρύτερων 4χρονων κινητήρων στον καθρέπτη τους.

Δυνατοί αλλά και με μεγάλη οικονομία καυσίμου

Λιγότερο βάρος και υψηλότερος κυβισμός σημαίνουν ότι η νέα γενιά 4χρονων 80-100-115 hp παράγουν άπλετη ροπή και άμεση απόδοση της ισχύος. Επειδή δεν αναγκάζονται να εργαστούν σκληρότερα όπως άλλοι βαρύτεροι κινητήρες ή με χαμηλότερο κυβισμό, η νέα γενιά κινητήρων των 80-100-115 hp πλανάρουν το σκάφος άμεσα, επιταχύνουν ισχυρότερα και παρέχουν βέλτιστη οικονομία καυσίμου στις ταχύτητες ταξιδίου. Με αυτούς τους κινητήρες στη διάθεση σας, μπορείτε να κατατροπώσετε τον ανταγωνισμό στο ψάρεμα και να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο σας ψαρεύοντας όταν οι άλλοι απλά θα αγωνίζονται ακόμη να φτάσουν στον ψαρότοπο.

Υδροδυναμικά σχεδιασμένο πόδι

Τα βασικά μοντέλα των 4χρονων 80-100-115 hp εφοδιάζονται με ένα νεοσχεδιασμένο πόδι το οποίο βελτιστοποιεί τις επιδόσεις σε γρήγορα και ελαφριά σκάφη όπως τύπου Bass, με επίπεδη γάστρα καθώς και στα περισσότερα σκάφη με αλουμινένια γάστρα ή σκάφη με γάστρα βαθέως V. Αυτό το λεπτεπίλεπτα σχεδιασμένο πόδι έχει μειωμένο κατά 15% τον συντελεστή υδρολίσθησης «κόβοντας» το νερό αποτελεσματικά, επιτρέποντας στον κινητήρα να εργάζεται αποδοτικότερα και με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου λόγω μικρότερων τριβών.

Προπέλες SpitFire®

Η εξελιγμένη σχεδίαση των τετράφτερων αλουμινένιων προπελών Spitfire συνδυάζει 4 επιθετικής σχεδίασης πτερύγια με γωνίες υψηλής κλίσης και αυξημένου χείλους για καταπληκτικό κράτημα και 25% γρηγορότερη επιτάχυνση, χωρίς θυσίες στην τελική ταχύτητα συγκρινόμενες με μία αντίστοιχου βήματος τρίφτερη προπέλα Mercury Black Max®. Η προπέλα Spitfire προτείνεται και συνδυάζεται με τα βασικά μοντέλα της νεοσχεδιασμένης σειράς των 4χρονων 80-100-115 hp.

Υψηλής ποιότητας αντιδιαβρωτική προστασία

Με κορυφαία αντιδιαβρωτική προστασία για την κατηγορία χάρη στην ειδική πατενταρισμένη φόρμουλα των κραμάτων αλουμινίου χαμηλής περιεκτικότητας σε χαλκό και την υψηλής τεχνολογίας βαφή που περιλαμβάνει αρχική επίστρωση και στεγανοποίηση των αλουμινένιων επιφανειών με Ιριντάϊτ (Ιrridite), ηλεκτροστατική EDP βαφή προεργασίας και τελική βαφή με υψηλής ποιότητας πούδρες. Κάθε κινητήρας Mercury καλύπτεται με την αποκλειστική για την αγορά 3ετή εγγύηση κατά της διάβρωσης.

Σύστημα ενεργοποίησης βαλβίδων άνευ ρύθμισης και συντήρησης

Χάρη στο σύστημα «Σταθερό Διάκενο για μία ζωή» της Mercury στα συστήματα ενεργοποίησης των βαλβίδων των 4χρονων κινητήρων από 80 hp και πάνω, δεν θα ξαναχρειαστείτε επίσκεψη στον μηχανικό σας για μία υψηλού κόστους και χρόνου ρύθμιση των βαλβίδων. Σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστικούς 4χρονους κινητήρες τα συστήματα ενεργοποίησης των βαλβίδων των ανωτέρω κινητήρων της Mercury είναι πραγματικά άνευ συντήρησης και ρύθμισης, καθώς λόγω της πολύ υψηλής ποιότητας κατεργασίας του μηχανισμού ενεργοποίησης καθώς και της αρχικής ρύθμισής του στο εργοστάσιο, δεν απαιτείται ποτέ ρύθμιση του διακένου (τζόγου) των βαλβίδων.

Οδηγίες για να κάνετε την συντήρηση μόνοι σας

Είναι βολικό να έχεις τις οδηγίες συντήρησης κάπου όπου να μπορείς να τις βρεις άμεσα. Χρησιμοποιήστε το Smartphone σας για να «σκανάρετε» το ειδικό γράφημα-κωδικό (QR-code) στο αυτοκόλλητο συντήρησης του κινητήρα σας και θα σας συνδέσει άμεσα με μία ιστοσελίδα της Mercury που εξηγεί την συντήρηση με απλά επεξηγηματικά online videos για το πως πραγματοποιείται η κάθε εργασία.

Αντικατάσταση λαδιού χωρίς πιτσιλίσματα

To φίλτρο λαδιού αυτοκινητιστικού τύπου αφαιρείται πανεύκολα και είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μην πιτσιλάει το λάδι που παραμένει εντός του όταν αφαιρέσουμε τα λάδια από το κάρτερ. Με αυτό τον τρόπο η αντικατάσταση λαδιού γίνεται παιχνίδι χωρίς προβλήματα και χυμένα λάδια.

Εύκολη αντικατάσταση φίλτρου καυσίμου

Κανένα εργαλείο δεν απαιτείται για την αντικατάσταση του φίλτρου καυσίμου καθώς ένα ειδικά σχεδιασμένο μπρακέτο για εύκολη πρόσβαση το συγκρατεί με ασφάλεια καθώς εσείς αφαιρείτε το φίλτρο με μόνο δύο δάκτυλα. Η αντικατάσταση του φίλτρου καυσίμου γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Θύρα έκπλυσης κινητήρα

Χάρη στην ειδικά μελετημένη θύρα έκπλυσης της Mercury μπορείτε να ξεπλύνετε τον κινητήρα με γλυκό νερό άνετα, είτε μέσα είτε έξω από το σκάφος. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην τσακίζει ο σωλήνας της, ενώ η τάπα συγκρατείται στην θύρα όταν ξεβιδωθεί έτσι ώστε να μην χάνεται.

Ηχοαπορροφητικό κάλυμμα κινητήρα

Το στεγανά τοποθετούμενο κάλυμμα του κινητήρα είναι ελαφρύτατο, συμπαγές και θερμοσυγκολλημένο για να συγκρατήσει τον θόρυβο στο εσωτερικό του. Η ψηλά τοποθετημένη πεταλούδα γκαζιού στην εισαγωγή αέρα του κινητήρα επέτρεψε στους τεχνικούς της Mercury να ρυθμίσουν λεπτομερώς τα αέρια ρεύματα εισαγωγής για να επιτύχουν μία πιο όμορφη χροιά στον ήχο που παράγει ο κινητήρας.

Χαμηλές παρασιτικές τριβές του κινητήρα

Οι εσωτερικές (παρασιτικές) τριβές του κινητήρα καταναλώνουν ενέργεια και μειώνουν την ιπποδύναμη του κινητήρα. Η Mercury σχεδίασε και εξέλιξε αυτούς τους κινητήρες με σκοπό τις χαμηλότερες δυνατές τριβές σε εξωλέμβιο κινητήρα. Ειδικά σχεδιασμένοι ελαιοφράκτες και έδρανα (κουζινέτα) ελαχιστοποιούν τα παραμένοντα ποσοστά λαδιού στο κάρτερ, έτσι ώστε να μην «τρίβεται» ο στροφαλοφόρος άξονας αποκτώντας ελάχιστη αντίσταση στην περιστροφή του. Καθώς οι τριβές περιορίζονται, λιγότερη ισχύς αφαιρείται για την λειτουργία του κινητήρα, κατά συνέπεια αυτή μένει διαθέσιμη για να κινήσει το σκάφος αποδοτικότερα και οικονομικότερα. Ο μηχανισμός ενεργοποίησης των βαλβίδων είναι επίσης χαμηλών τριβών και συνεισφέρει στις συνολικές επιδόσεις.

Λιγότερος θόρυβος, περισσότερη απόλαυση κατά την πλεύση

Θέλετε να πιάσετε αθόρυβα τα ψάρια «στον ύπνο» ή να επιδείξετε καλή συμπεριφορά στην μαρίνα χωρίς να ενοχλείτε τους υπόλοιπους με τον θόρυβο του κινητήρα σας? Οι 4χρονοι κινητήρες 80-100-115 hp της Mercury φέρουν ένα ειδικά σχεδιασμένο ακουστικό φίλτρο-διάταξη σιγαστήρα για να περιορίζονται οι υψίσυχνοι θόρυβοι των εξερχόμενων καυσαερίων από την θυρίδα εξαγωγής του ρελαντί. Στα ειδικά ακουστικά στούντιο της Mercury ειδικά εκπαιδευμένοι μηχανικοί ήχου αναλύουν και βελτιστοποιούν τον παραγόμενο ήχο σε κάθε κινητήρα Mercury για να επιτύχουν τα χαμηλότερα διεθνώς ποσοστά του δείκτη NVH (θόρυβος, κραδασμοί, ποιότητα λειτουργίας).

Επικεντρωμένο σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης κραδασμών

Το αποκλειστικά σχεδιασμένο από την Mercury επικεντρωμένο σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ειδικά σχεδιασμένες ελαστικές βάσεις που συγκρατούν στιβαρά τον κινητήρα απορροφώντας ταυτόχρονα τους ανεπιθύμητους κραδασμούς, μεγιστοποιώντας την αξιοπιστία και την μακροζωία του κινητήρα. Επιπροσθέτως βελτιώνουν και μετατρέπουν την πλεύση του σκάφους σε μία ποιοτική εμπειρία.

Νέο σύστημα εμπλοκής ταχυτήτων

Κάθε φορά που επιλέγετε ταχύτητα, το νέο σύστημα εμπλοκής παρουσιάζει μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς καθώς και μειωμένη καταπόνηση του μεταθέτη, μία ακόμη εξελιγμένη σχεδιαστικά λύση από την Mercury για την βελτίωση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας.

Συμπαγείς διαστασιακά κινητήρες

Τα λεπτεπίλεπτα σχεδιαστικά προφίλ αυτών των κινητήρων των 80-100-115 hp ευκολύνουν το ψάρεμα πάνω και γύρω από το σκάφος. Η ακτίνα του κύκλου ανύψωσης (tilt) των νέων αυτών κινητήρων είναι μικρότερη από τους αντίστοιχους προηγούμενης γενιάς κινητήρες, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πληθώρα εφαρμογών ακόμη και σε ιδιόμορφες ή στενού χώρου λεκάνες πρύμνης.

Ευέλικτοι στην τοποθέτηση

Αυτοί οι νέοι ευέλικτοι κινητήρες αποτελούν την τέλεια λύση για μία πληθώρα τύπων σκαφών όπως πολυεστερικά, ψαράδικα, αλουμινένια και φουσκωτά σκάφη. Με βαθύ ή τροποποιημένο V στη γάστρα, μονής ή διπλής τοποθέτησης, για θαλάσσια ή χρήση γλυκού νερού, για αναψυχή ή επαγγελματική χρήση – αυτοί οι κινητήρες είναι πανέτοιμοι για την πρόκληση. Και φυσικά είναι συμβατοί με το σύστημα SmartCraft της Mercury καθώς και για χρήση αναλογικών οργάνων ελέγχου.

Μεγάλη και εργονομική λαγουδέρα

Η προαιρετικά και κεντρικά τοποθετούμενη εργονομική και με μεγάλο μοχλισμό λαγουδέρα προσφέρει βέλτιστο έλεγχο διεύθυνσης για την νεοσχεδιασμένη σειρά 4χρονων κινητήρων 80-100-115 hp της Mercury ενώ η διαθέσιμη υποβοήθηση παράγει ποιοτικό και άνετο τιμόνεμα με αυτοκινητιστικά χαρακτηριστικά άνεσης και λειτουργικότητας. Ο μακρύς μοχλός με το άνετο γκριπ ενσωματώνει επίσης εξαιρετικά εργονομικά χαρακτηριστικά με εύκολα προσβάσιμο διακόπτη κλίσης (trim) και επιλογέα ταχυτήτων κοντά στο χέρι σας ενώ ένας προαιρετικός ρυθμιστής στροφών ρελαντί για ταχύτητες συρτής θα ρυθμίσει τις στροφές του κινητήρα από το χαμηλότατο όριο των 700 rpm ανά βήματα των 10 μόλις rpm ώστε να βρείτε την ιδανική για εσάς χαμηλή ταχύτητα κίνησης.

 

Μοντέλα Υψηλής Ώσης / Command Thrust

Χρειάζεστε περισσότερο «νεύρο» για να κινήσετε το σκάφος σας? Τα μοντέλα των 100 και 115 hp διατίθενται με το πανίσχυρο πακέτο υψηλής ώσης Command Thrust. Το μεγαλύτερο πόδι υψηλής ώσης CT με χαμηλότερη σχέση μετάδοσης (2.38:1) στα γρανάζια του κιβωτίου ταχυτήτων σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερης διαμέτρου προπέλες από τη σειρά των κινητήρων V6 της Mercury, παρέχει ισχυρότερη επιτάχυνση, καλύτερο κράτημα, καταπληκτική ικανότητα ελιγμών και κορυφαία επιβράδυνση με το κλείσιμο της μανέτας.

Μεγαλύτερο «αποτύπωμα»

Το μεγαλύτερων διαστάσεων πόδι, που διαθέτουν τα μοντέλα υψηλής ώσης CT, διασχίζει το νερό εκτοπίζοντας μεγαλύτερο όγκο και κατά συνέπεια αφήνει ένα μεγαλύτερο «αποτύπωμα» παρέχοντας καλύτερο μοχλισμό για τον έλεγχο του σκάφους σας. Η μεγαλύτερη τορπίλη στο πόδι CT σε συνδυασμό με την προπέλα μεγαλύτερης διαμέτρου, μπορεί να ανυψώσει ένα βαρύτερο σκάφος ευκολότερα και να το πλανάρει αβίαστα κρατώντας το πλαναρισμένο σε χαμηλότερες ταχύτητες, χωρίς θυσίες στην τελική ταχύτητα του σκάφους.

Σχεδιασμένες για επιδόσεις

Οι προπέλες Mercury Enertia ® αποτελούν την τέλεια επιλογή για τη νέα γκάμα κινητήρων υψηλής ώσης CT από 100 έως 115 hp. Σχεδιασμένες ειδικά για μεγάλους 4χρονους κινητήρες και με επαναστατική σχεδίαση χαμηλής διαμέτρου/μεγάλης επιφάνειας πτερυγίων και χυτευμένες με το αποκλειστικό ανοξείδωτο κράμα X7 της Mercury, οι προπέλες Enertia παρουσιάζουν κορυφαία επιτάχυνση, υψηλότατη τελική ταχύτητα και τρομερή ανθεκτικότητα.

Αριστερόστροφα μοντέλα

Σας αρέσουν οι βόλτες στην ανοιχτή θάλασσα ακόμη και αν δεν έχετε στις επιλογές σας την σκέψη για ένα μεγάλο σκάφος? Για πρώτη φορά η Mercury διαθέτει τον νεοσχεδιασμένο κινητήρα των 115 hp με αριστερόστροφη περιστροφή στην προπέλα. Ένα ζεύγος τέτοιων κινητήρων στον καθρέπτη του σκάφους σας, παρέχει μία εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και την ασφάλεια της επιστροφής από τον προορισμό σας μέσω ενός ζεύγους κινητήρων υψηλότερης ιπποδύναμης αλλά με τιμή που να αντέχει το πορτοφόλι σας. Σε αντίθεση με τα ζεύγη κινητήρων για διπλή τοποθέτηση του ανταγωνισμού, το ζεύγος κινητήρων 115 hp της Mercury ανήκει στην κατηγορία υψηλής ώσης CT που σημαίνει ότι λειτουργεί με προπέλες από την κατηγορία των μεγάλων V6 κινητήρων της, όπως η προπέλα Enertia , έτσι ώστε να παρέχει βελτιωμένη επιτάχυνση και καλύτερη συμπεριφορά και έλεγχο του σκάφους σε καιρό και ταραγμένα νερά.

Νέος 4χρονος 115 Pro XS

Ο νέος 4χρονος κινητήρας 115 Pro XS αποτελεί την νεώτερη προσθήκη στην γκάμα κινητήρων Pro XS. O νέος αυτός κινητήρας βασίζεται στον ήδη δημοφιλή και επιτυχημένο 4χρονο των 115HP αλλά παρέχει επιπροσθέτως αυξημένες επιδόσεις και ανθεκτικότητα , κάτι που χαρακτήριζε πάντοτε τα μοντέλα Pro XS.

115-ProXS FS FreshWater LakeButteDeMorse-70

Ομοιότητες του 115 ProXS με τον 115 Fourstroke

Τα πλεονεκτήματα που έκαναν δημοφιλή τον 115 Fourstroke μεταφέρθηκαν αυτούσια και στον Pro XS του οποίου τα χαρακτηριστικά βασίζονται άμεσα στον πρώτο. (Για περισσότερα χαρακτηριστικά ανατρέξτε στις πληροφορίες του 115 Fourstroke)

Ειδικότερα

 • Υψηλότερος κυβισμός –έως και 17% μεγαλύτερος από τον κοντινότερο ανταγωνιστή για περισσότερη ροπή, ιπποδύναμη και ανθεκτικότητα του κινητήρα.
 • Μικρότερο βάρος – έως και 10 κιλά ελαφρύτερος από οποιονδήποτε ανταγωνιστή στην κατηγορία για καλύτερες συνολικά επιδόσεις και αυξημένη απόδοση. Η καλύτερη δυνατή επιλογή στην κατηγορία για αναβάθμιση του γηρασμένου κινητήρα σας.
 • Απλούστατη και εύκολη συντήρηση – Οι χειριστές μπορούν να διαθέτουν πια λιγότερο χρόνο για συντήρηση και περισσότερο στο νερό.
 • Απαράμιλλη αντίσταση κατά της διάβρωσης – με το κορυφαίο για τη βιομηχανία αναψυχής, αντιδιαβρωτικό κράμα μετάλλων εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε χαλκό της Mercury, για ασύγκριτη προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Διαφορές του 115 pro XS με τον 115 Fourstroke

 • Ο νέος 4χρονος κινητήρας 155 Pro XS της Mercury ωθεί τις επιδόσεις σε ένα νέο υψηλότερο επίπεδο.
 • Ταχύτερη επιτάχυνση κατά 1 έως 2 δευτερόλεπτα σε σχέση με τη βασική έκδοση του 115 Fourstroke .
 • Υψηλότερη τελική ταχύτητα έως και 5 km /2,6 knots σε σχέση με τον κοντινότερο ανταγωνιστή.
 • Υψηλότερο εύρος στροφών στην πλήρη ισχύ (φούλ γκάζι) κατά 300 rpm , επιτρέποντας στον χειριστή να μειώσει το βήμα της προπέλας κατά 1 νούμερο (π.χ από 24 σε 23) για να αποκτήσει το πλεονέκτημα της μεγιστοποίησης των επιδόσεων.
 • Σύστημα αυτόματης ανύψωσης στροφών ρελαντί που παρέχει έως και 48% περισσότερη φόρτιση στις μπαταρίες σε στροφές ρελαντί για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για τη λειτουργία των αξεσουάρ και ηλεκτρονικών συσκευών του σκάφους, επιτρέποντας στον χειριστή να απολαύσει για περισσότερο χρόνο το σκάφος του στο νερό.
 • Λειτουργία του συστήματος αυτόματης ανύψωσης στροφών ρελαντί.
 • Το παραπάνω σύστημα παρακολουθεί «άγρυπνα» την τάση της μπαταρίας και αν αυτή πέσει κάτω από ένα ορισμένο όριο, τότε οι στροφές ρελαντί αυξάνονται (σε βήματα των 25 στροφών) σταδιακά έως και τις 800 rpm για να αυξηθεί το ρεύμα εξόδου από το αλτερνέιτορ. Το σύστημα αυτό παραμένει ενεργό έως ότου οι μπαταρίες φορτίσουν ικανοποιητικά και η τάση επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα φόρτισης.

Επιδόσεις

Oι επιδόσεις του νέου κινητήρα 115 Pro XS είναι εξαιρετικές και ισοδυναμούν χονδρικά με αυτές του νευρώδη 2χρονου άμεσου ψεκασμού 115 Optimax Pro XS.

Μετάδοση

Οι νέοι κινητήρες 115 Pro XS διατίθενται με άξονα μήκους 20 και 25 ιντσών. Τα πόδια δύνανται να είναι μόνο δεξιόστροφα, είτε συμβατικά είτε υψηλής ώσης (CT).

Προδιαγραφές ρύπων και πιστοποιήσεις

Ο νέος κινητήρας 115 Pro XS μπορεί να πωληθεί διεθνώς χάρη στις πιστοποιήσεις που διαθέτει και στις εκπομπές των ρύπων του που είναι ελαχιστοποιημένες. Οι προδιαγραφές του συναντούν ή υπερκαλύπτουν τις Καλιφορνέζικες προδιαγραφές CARB (3 άστρα), τις Αμερικανικές EPA ,τις Ευρωπαϊκές EU RCD2 και τις UEA ESMA.

Εγγύηση

Για χρήση αναψυχής στην Ευρώπη και την μέση Ανατολή ο κινητήρας καλύπτεται από την τυπική εγγύηση της Mercury.

 

f115-pro-xs
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F115 Pro XS CT
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 165
f115-pro-xs
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F115 Pro XS
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 163
f115-efi-ct
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F115 EFI CT
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 165
f115-efi
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F115 EFI
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 163
f100-efi-ct
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F100 EFI CT
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 165
f100-efi
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F100 EFI
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 163
f80-efi
Κατηγορία: FourStroke 80 - 115
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F80 EFI
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 2064
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 163

75 Χρονια Mercury

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* fjixgg