FourStroke 40 - 60

Ήσυχοι, αξιόπιστοι και παντοδύναμοι, Τετράχρονοι 40 EFI / 50 EFI / 60 EFI

Οι τετράχρονοι κινητήρες Mercury των 40-60 Hp είναι οι πιο δημοφιλείς εξωλέμβιοι κινητήρες στο νερό επειδή αποδίδουν αυτό που επιθυμεί ο κάθε ιδιοκτήτης σκάφους, κορυφαία αξιοπιστία και εκπληκτικές επιδόσεις. Η Mercury Marine έχει τελειοποιήσει την κατηγορία από 40 έως 60 Hp ενσωματώνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα με την αξιοσημείωτη τετράχρονη τεχνολογία της εταιρείας, τον εξελιγμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό καυσίμου (EFI) και τις δυνατότητες του συστήματος Smartcraft.

Οι τεχνικοί της Mercury εφήρμοσαν ένα νέο μηχανισμό επιλογής ταχυτήτων που επιτρέπει την ευκολότερη αλλαγή. Επιπροσθέτως η απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές στροφές επαναρυθμίστηκε για πιο ραφιναρισμένη λειτουργία. Οι τετράχρονοι κινητήρες των 40-60 Hp χαρακτηρίζονται από νεοσχεδιασμένη αισθητική, νέα γραφικά στο κάλυμμα, ένα σύστημα ασφάλισης του καλύμματος του κινητήρα και άλλα χαρακτηριστικά.

Οι κινητήρες 40-60Hp διατίθενται και σε εκδόσεις υψηλής ώσης με πόδι τύπου Bigfoot. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με πολύτιμα αξεσουάρ όπως το αντικλεπτικό σύστημα της Mercury. Οι τετράχρονοι Mercury των 40-60 Hp ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που δεν βρίσκονται σε άλλους κινητήρες. Χαρακτηριστικά που θα μετατρέψουν την εμπειρία σας  με αυτούς σε πραγματική απόλαυση.

Πανίσχυροι, αθόρυβοι και αξιόπιστοι

Οι τετράχρονοι κινητήρες Mercury των 40-60 Hp χαρακτηρίζονται από πολλά πλεονεκτήματα που θα μετατρέψουν την οδηγική εμπειρία σας στο νερό απλά σε μοναδική.

Αλτερνέιτορ υψηλής ισχύος

Το αλτερνέιτορ (γεννήτρια ρεύματος) με το οποίο εφοδιάζονται οι τετράχρονοι κινητήρες 40-60Ηp της Mercury έχει υψηλή έξοδο ρεύματος στα 18 Αμπέρ για απρόσκοπτη παροχή ρεύματος στα αξεσουάρ και εξαιρετική ικανότητα φόρτισης των μπαταριών.

Απροβλημάτιστη λειτουργία

Το σύστημα Engine Guardian χρησιμοποιεί περισσότερους από 40 αισθητήρες για να παρακολουθεί συνεχώς την λειτουργία του κινητήρα. Εάν το σύστημα προειδοποίησης ανιχνεύσει κάποιο πρόβλημα όπως υπερστροφία κινητήρα, υπερθέρμανση ή χαμηλή πίεση λαδιού θα δράσει άμεσα προειδοποιώντας το χειριστή και θα μειώσει την ισχύ του κινητήρα αυτόματα για να αποτρέψει περαιτέρω πιθανά προβλήματα.

Ισχυρός και συμπαγής τρικύλινδρος

Σχεδιασμένος με μονό εκκεντροφόρο και 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο και με μακριά διαδρομή στα έμβολα, ο τρικύλινδρος 40άρης παρουσιάζει αυξημένη ροπή για απόδοση και επιδόσεις. Προτείνεται για ελαφρύτερα σκάφη και εφαρμογές σε σχέση με τον 4κύλινδρο των 40Hp.

Εύκολη επιλογή ταχυτήτων

Ο νεοσχεδιασμένος μηχανισμός ακριβείας του συστήματος επιλογής ταχύτητας παρέχει ομαλές αλλαγές για ποιοτικότερη λειτουργία και βελτιωμένη αίσθηση χειρισμού.

Εξευγενισμένη απόδοση

Όλοι οι τετράχρονοι κινητήρες της Mercury σχεδιάζονται με χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην απόδοση και τις υψηλές επιδόσεις ενώ διατηρούν την γλυκιά, οικονομική σε καύσιμα και αθόρυβη λειτουργία

Εύκολη εκκίνηση και ομοιογενής απόδοση: Οι τετράχρονοι κινητήρες 40 έως 60Hp EFI της Mercury διαθέτουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό καυσίμου για άμεση εκκίνηση κάτω από όλες τις συνθήκες, αυξημένη ισχύ, βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και εξέχουσα αξιοπιστία του κινητήρα.

Καθαρότητα και ελάχιστοι ρύποι

Η κατηγοριοποίηση αυτών των κινητήρων στα 3 άστρα κατά την καλιφορνέζικη νόρμα CARB (Χαμηλότατη εκπομπή ρύπων) αναδεικνύει αυτούς τους τετράχρονους εξωλέμβιους κινητήρες ανάμεσα στους καθαρότερους από πλευράς εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

Ρύθμιση στροφών ρελαντί για χαμηλές ταχύτητες

Στους τετράχρονους κινητήρες 40 έως 60 Hp που εφοδιάζονται με το σύστημα SmartCraft,  το σύστημα ρύθμισης στροφών ρελαντί με πρόσω επιτρέπει στο χειριστή να ρυθμίσει τις στροφές του κινητήρα έως και τις 550 rpm για ταχύτητες συρτής ή κατά την προσέγγιση σε περιοχές που δεν πρέπει το σκάφος να δημιουργεί κυματισμό (σημεία ελλιμενισμού, μαρίνες κτλ)

Λαγουδέρα βαρέως τύπου

Η δημοτικότητα της προαιρετικά τοποθετούμενης λαγουδέρας βαρέως τύπου, όλο και αυξάνεται σε φουσκωτά ανοικτού τύπου και πολυεστερικά σκάφη όπου ο μακρύτερος μοχλός της με τον εργονομικά τοποθετημένο διακόπτη κλίσης/ανύψωσης αποτελεί την βέλτιστη λύση ευκολίας και ασφάλειας καθώς όλα είναι στο χέρι σας. Οι λάτρεις του ψαρέματος βρίσκουν τρομερά αποδοτικό τον προαιρετικό ρυθμιστή στροφών επί της λαγουδέρας που επιτρέπει την αργή κίνηση του σκάφους με ακρίβεια έως την επίτευξη της ταχύτητας συρτής που θα τσιμπήσουν τα ψάρια.

Ισχύς με μικρό όγκο

H σειρά των βασικών κινητήρων από 40 έως 60 Hp διαθέτουν ένα παντοδύναμο εν σειρά τετρακύλινδρο κινητήρα με κυβισμό στα 995 cc. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός EFIεξασφαλίζει άμεση εκκίνηση και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου με ένα χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Η βασική έκδοση στους κινητήρες των 40 έως 60 Hp διαθέτουν μία σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων του ποδιού στα 1.83:1 με μία αποδοτική προπέλα διαμέτρου 10,5 ιντσών που κρίνεται ως ιδανική για αλουμινένια, πολυεστερικά και φουσκωτά σκάφη. Η σχεδίαση του κινητήρα με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής και μακριά διαδρομή των εμβόλων για καλύτερη καύση, αυξάνει την ροπή για άριστη επιτάχυνση ακόμη και με βαριά φορτία. Επιπροσθέτως αυτοί οι τετράχρονοι κινητήρες εφοδιάζονται με ένα δυνατό αλτερνέϊτορ (γεννήτρια ρεύματος) με έξοδο 18 Αμπέρ που προσφέρει άπλετη δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών. Εκτός από τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 40Hpένα ελαφρύτερος τρικύλινδρος των 40 Hpεξοπλίζεται με το μπλόκ των 747cc και μίζα και διατίθεται για ελαφρύτερες τοποθετήσεις.

Επίσης οι κινητήρες 40 έως 60 Hp είναι ιδιαίτερα οικονομικoί σε καύσιμα με κατανάλωση έως και 40% λιγότερο από έναν συμβατικό δίχρονο και έως 20% λιγότερο από έναν δίχρονο άμεσου ψεκασμού. Το σύστημα EngineGuardian αποτελεί τον φύλακα άγγελο του κινητήρα με περισσότερους από 40 αισθητήρες που παρακολουθούν την λειτουργία του. Εάν το σύστημα ειδοποίησης για δυσλειτουργία του κινητήρα ανιχνεύσει κάποιο πρόβλημα όπως υπερστροφία, υπερθέρμανση ή χαμηλή πίεση λαδιού θα ειδοποιήσει αμέσως τον χειριστή και θα ελλατώσει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα για να αποφευχθεί σοβαρότερη βλάβη. Στους κινητήρες των 40-60 Hp που εφοδιάζονται με το σύστημα Smartcraft,  ο έλεγχος ρύθμισης στροφών ρελαντί δίνει την δυνατότητα μέσω ενός διακόπτη στο χειριστή να ρυθμίσει τις στροφές ρελαντί έως και τις 550 rpmγια επίτευξη χαμηλών ταχυτήτων όπως π.χ. στη συρτή ή εκεί που πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία κυματισμού.

Εύκολη εκκίνηση, ποιοτική λειτουργία

Οι τετράχρονοι κινητήρες των 40-60HP της Mercury εφοδιάζονται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ψεκασμού καυσίμου EFI,  το οποίο παρέχει άμεση εκκίνηση απλά με το γύρισμα του κλειδιού στο διακόπτη και κάτω από όλες τις συνθήκες, αυξημένη ισχύ, βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και θαυμαστή αξιοπιστία.

Ξέγνοιαστη χρήση

Το σύστημα προειδοποίησης Engine Guardian αποτελεί το φύλακα άγγελο του κινητήρα καθώς μέσω διαφόρων αισθητήρων παρακολουθεί συνεχώς όλες τις λειτουργίες του. Εάν το σύστημα προειδοποίησης βλαβών ανιχνεύσει κάποιο πιθανό πρόβλημα όπως π.χ. υπερστροφία κινητήρα, υπερθέρμανση ή χαμηλή πίεση λαδιού, τότε το Engine Guardian προειδοποιεί τον χειριστή με σχετικό ήχο (αλάρμ) και αυτόματα μειώνει την ισχύ του κινητήρα ώστε να αποτρέψει την όποια ζημιά αλλά διατηρεί ταυτόχρονα αρκετή ισχύ σε αυτόν έως ότου φτάσετε στην ακτή με ασφάλεια.

Κορυφαία προστασία από τη διάβρωση

Οι τετράχρονοι κινητήρες της Mercury παρέχουν εξαιρετικά δυναμική προστασία από τη διάβρωση χρησιμοποιώντας ανοξείδωτα τμήματα, σκληρή ανοδίωση, τμήματα από βιομηχανοποιημένα συνθετικά υλικά και μία αποκλειστική διαδικασία προεργασίας και πολυστρωματικής βαφής διαφόρων σταδίων. Η ύπαρξη προβλημάτων από συσσώρευση αλάτων περιορίζεται δραστικά στους τετράχρονους κινητήρες των 40-60Hp χάρη στην καινοτόμο θύρα έκπλυσης για το ξέπλυμα του κινητήρα με γλυκό νερό.  Και. ..μόνο η Mercury προσφέρει μία τριετή εργοστασιακή εγγύηση κατά της διάβρωσης. 

Δύναμη και ικανότητα χειρισμού από έναν CT 

Όταν έρχεται η ώρα για ένα μεγάλο φορτίο απαιτείται ένας δυνατός κινητήρας με υψηλότερο κυβισμό, ροπή από χαμηλές στροφές και χαρακτηριστικά υψηλής ώσης. Τίποτα δεν μπορεί να κινήσει καλύτερα ένα φορτίο από έναν κινητήρα τύπου CT - Command Thrust.

Το κιβώτιο ταχυτήτων στο πόδι των μοντέλων CT χαρακτηρίζεται από μία χαμηλή σχέση μετάδοσης (2.33:1) με 44% μεγαλύτερα γρανάζια και 20% μεγαλύτερη διάμετρο προπέλας (σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις) για αυξημένη ώθηση στην πρόσω και τα ανάποδα, το οποίο βελτιώνει την απόδοση και την ικανότητα χειρισμών. Οι κινητήρες των 40 & 60 Hp CT διαθέτουν ένα ψηλότερο πόδι, υπερμεγέθη προπέλα και χαμηλή σχέση μετάδοσης για να παρέχουν περισσότερη ώση και έλεγχο από οποιοδήποτε άλλο κινητήρα αντίστοιχης ιπποδύναμης. Λόγω του ότι η προπέλα βρίσκεται πιο βαθιά στο νερό, λειτουργεί σε «καθαρότερα» νερά χωρίς στροβιλισμούς (προερχόμενους από το τελείωμα της γάστρας) με αποτέλεσμα την εκπληκτική βελτίωση των επιδόσεων.  

f60-efi-ct
Κατηγορία: FourStroke 40 - 60
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F60 EFI CT
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 995
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 118
f60-efi
Κατηγορία: FourStroke 40 - 60
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F60 EFI
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 995
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 112
f50-efi
Κατηγορία: FourStroke 40 - 60
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F50 EFI
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 995
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 112
f40-efi
Κατηγορία: FourStroke 40 - 60
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F40 EFI
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 747
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 98

75 Χρονια Mercury

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* yecsht