FourStroke 25 - 30

Ξεκινά πάντα όποτε το ζητήσεις

Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ψεκασμού καυσίμου (EFI) έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα αλλά απαιτεί μία επαρκή παροχή ρεύματος. Κατά συνέπεια με μία αποφορτισμένη μπαταρία δεν μπορεί κανείς να πάει πουθενά.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τους τετράχρονους κινητήρες της Mercury των 25 και 30 Hp, η οποία είναι η πρώτη που προσφέρει ένα σύστημα ψεκασμού άνευ μπαταρίας στα μοντέλα των 25 και 30 Hp με χειροκίνητη εκκίνηση. Έτσι, ακόμα και αν η μπαταρία αχρηστευτεί, μπορείτε να συνεχίσετε χωρίς πρόβλημα το ταξίδι σας.

Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός EFI διαθέτει την βέλτιστη τεχνολογία καθώς παρέχει άμεση εκκίνηση απλώς με την περιστροφή του κλειδιού στον διακόπτη, εξελιγμένη διαχείριση του καυσίμου και πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Καινοτόμοι κινητήρες με σύστημα ψεκασμού άνευ μπαταρίας

Οι τετράχρονοι κινητήρες των 25 και 30Hp διαθέτουν ένα μοναδικό για την βιομηχανία θαλάσσιας αναψυχής σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού καυσίμου (EFI) άνευ μπαταρίας για ευκολότερη εκκίνηση, ποιοτική λειτουργία και αυξημένη απόδοση. Σωστά διαβάσατε, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός χωρίς μπαταρία και αρκετά άλλα πλεονεκτήματα που έχουν ως αποτέλεσμα μία μοναδική οδηγική εμπειρία στο νερό. 

 • Ο διαδοχικού τύπου ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός EFI ρυθμίζει την ψεκαζόμενη ποσότητα καυσίμου με ακρίβεια για τον εκάστοτε κύλινδρο ξεχωριστά για απαράμιλλη ποιοτική και γλυκιά λειτουργία, άμεση εκκίνηση απλά με το γύρισμα του κλειδιού στο διακόπτη και ακαριαία απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού.
 • Τα χαρακτηριστικά της τετράχρονης τεχνολογίας που διαθέτει ο κινητήρας προσφέρουν αθόρυβη και ομοιογενή λειτουργία καθώς και ποιοτική λειτουργία στις στροφές ρελαντί.
 • Η λειτουργία «μόνο γκάζι» στα μοντέλα με λαγουδέρα επιτρέπει στον χειριστή να περιστρέψει το γκριπ του γκαζιού στο κράτει χωρίς εμπλεγμένη ταχύτητα (χειρόγκαζο) για εύκολη εκκίνηση στην σπάνια περίπτωση «μπουκώματος» του κινητήρα από καύσιμο.
 • Ο μοχλός της πολυλειτουργικής λαγουδέρας ελέγχει όλες τις λειτουργίες όπως επιλογή ταχύτητας, σβήσιμο του κινητήρα, γκάζι, τριβή στο γκριπ του γκαζιού και τιμόνευση,  όλα με ένα μόνο χέρι.
 • Οι διπλές εισαγωγές νερού έχουν σχεδιασθεί για να μεγιστοποιούν την απόδοση του κινητήρα και παρέχουν επιπρόσθετη αξιοπιστία ενάντια στην βλάβη από υπερθέρμανση, ειδικά κατά την οδήγηση σε ρηχά νερά ή περιοχές με φύκια.
 • Τριετής εργοστασιακή μη φθίνουσα (και με δυνατότητα επέκτασης στα 5 έτη) εγγύηση και τριετής εγγύηση κατά της διάβρωσης.
 • Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα με μίζα διαθέτουν και κορδονιέρα στον βασικό τους εξοπλισμό για ξέγνοιαστη λειτουργία και ασφάλεια σε περίπτωση αποφορτισμένης μπαταρίας. 
 • Ένας υδρόψυκτος ψύκτης καυσίμου εκμηδενίζει τα φαινόμενα ατμοφραγμού (φυσαλίδες στην γραμμή καυσίμου, κυρίως σε ζεστό καιρό) και τα προβλήματα από υπέρθερμα καύσιμα.
 • Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται στο βασικό τους εξοπλισμό με ένα αλτερνέιτορ (γεννήτρια ρεύματος) με έξοδο 15 Αμπέρ / 186 Watt για απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ισχύος.
 • Μία ενδεικτική λυχνία με συνοδευόμενο ηχητικό αλάρμ στο εμπρόσθιο μέρος του κινητήρα θα ειδοποιήσει τον χειριστή για υπερστροφία, χαμηλή πίεση λαδιού και υπερθέρμανση του κινητήρα.
 • Το ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα του κινητήρα θα απομακρύνει τις επιζήμιες αλμυρές σταγόνες νερού στον αέρα εισαγωγής και θα μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα θορύβου.
 • Οι κινητήρες διατίθενται με χειροκίνητη με υποβοήθηση αερίου και ηλεκτρική κλίση/ανύψωση (power trim).

Άπλετη ροπή απο χαμηλά 

Δεν υπάρχει υποκατάστατο του κυβισμού. Οι κινητήρες των 25 & 30 Ηp μπορεί να έχουν μικρή ιπποδύναμη αλλά διαθέτουν πολλά κυβικά. Ο υψηλός κυβισμός σε συνδυασμό με τη σκόπιμη σχεδιαστικά χαμηλότερη έξοδο ισχύος, θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλα ποσά διαθέσιμης ροπής. Με εξαιρετική-πλούσια ροπή απο τις χαμηλές στροφές, αυτοί οι κινητήρες έχουν την απαραίτητη δύναμη να πλανάρουν το σκάφος διαθέτοντας άμεση απόκριση στο γκάζι και γρήγορη επιτάχυνση.

Ευκολία και ακρίβεια στο χειρισμό

Χάρη στην πολυλειτουργική λαγουδέρα των χειροκίνητων τετράχρονωνMercury 25 & 30 hp, μπορείτε να οδηγείτε ξέγνοιαστα μόνο με το ένα χέρι. Η επαναστατική σχεδίαση αυτής της λαγουδέρας έγκειται στο ότι μπορείτε εύκολα να ελέγξετε στο μοχλό της, την αλλαγή ταχύτητας,  το σβήσιμο του κινητήρα, το γκάζι, την ανύψωση και το τιμόνεμα. Ο μοχλός της λαγουδέρας είναι αναδιπλούμενος, κάτι που θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο κατά την αποθήκευση του κινητήρα σε μικρό χώρο. Οι κινητήρες διατίθενται με χειροκίνητη με υποβοήθηση αερίου και ηλεκτρική κλίση/ανύψωση (power trim).

Αποδοτικός Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου

Το κορυφαίο σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου EFI της Mercury με το οποίο εξοπλίζονται οι κινητήρες των 25, 30 και 30 Bigfoot,  διαθέτει μία ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (εγκέφαλο) που αποφασίζει τη διάρκεια ψεκασμού καθώς και την ποσότητα του ψεκαζόμενου καυσίμου. Tο αποτέλεσμα είναι μια εύκολη και συνεπής εκκίνηση, ταχύτατη απόκριση στο γκάζι, αυξημένη οικονομία καυσίμου και καλύτερη συνολική απόδοση.

Ο διαδοχικός ψεκασμός EFIρυθμίζει ανεξάρτητα την ακριβή ποσότητα καυσίμου που χρειάζεται για κάθε μεμονωμένο κύλινδρο του κινητήρα για απαράμιλλη ποιοτική λειτουργία, εκκίνηση απλά με το γύρισμα του διακόπτη και άμεση απόκριση. 

Παντοδύναμος 30Hp CT

Όταν έρχεται η ώρα για ένα μεγάλο φορτίο απαιτείται ένας δυνατός κινητήρας με υψηλότερο κυβισμό, ροπή από χαμηλές στροφές και χαρακτηριστικά υψηλής ώσης. Τίποτα δεν μπορεί να κινήσει καλύτερα ένα φορτίο από έναν κινητήρα τύπου CT. Με υψηλό κυβισμό 747 cc, ψηλότερο πόδι και αρκετή ώθηση για να κινήσει βαρύτερα φορτία από βαριά σκάφη έως μεγάλα αλουμινένια και πολυεστερικά ψαράδικα,  ο Mercury 30Ηp CT παρέχει τον έλεγχο, την δύναμη και τον χειρισμό στις χαμηλές στροφές για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία που φαντάζεστε.

Οι τεχνικοί της Mercury εφήρμοσαν ένα νέο μηχανισμό επιλογής ταχυτήτων που επιτρέπει την ευκολότερη αλλαγή. Επιπροσθέτως η απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές στροφές επαναρυθμίστηκε για πιο ραφιναρισμένη λειτουργία. Ο τετράχρονος κινητήρας των 30HP χαρακτηρίζεται από νεοσχεδιασμένη αισθητική, νέα γραφικά στο κάλυμμα, ένα σύστημα ασφάλισης του καλύμματος του κινητήρα και άλλα χαρακτηριστικά.

Ο 30άρης EFI CT εφοδιάζεται με ενισχυμένο πόδι, το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι βασικές εκδόσεις των 40 και 50Hp με αποτέλεσμα να διαθέτει το πιο ενισχυμένο πόδι στην κατηγορία των 30 Hp.

Ο 30άρης CT μπορεί να διατεθεί προαιρετικά με την μακρύτερη λαγουδέρα βαρέως τύπου η οποία εφοδιάζεται με διακόπτη για το σύστημα κλίσης/ανύψωσης  (power trim), ρύθμιση στροφών και μπορεί ακόμη να αναβαθμιστεί με φωτεινές ενδείξεις LED για καλύτερη επισκόπηση τη νύχτα. Ένας προαιρετικός ρυθμιστής στροφών επί της λαγουδέρας θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμος για την κίνηση σε χαμηλή ταχύτητα (π.χ. συρτή) και επιτρέπει την ρύθμιση των στροφών ρελαντί σε χαμηλά επίπεδα έως και τις 700 rpm.

Επίσης ο 30άρης CT είναι ιδιαίτερα οικονομικός σε καύσιμα με κατανάλωση έως και 40% λιγότερο από έναν συμβατικό δίχρονο και έως 20% λιγότερο από έναν δίχρονο άμεσου ψεκασμού. Το σύστημα Engine Guardian αποτελεί τον φύλακα άγγελο του κινητήρα με περισσότερους από 40 αισθητήρες που παρακολουθούν την λειτουργία του. Εάν το σύστημα ειδοποίησης για δυσλειτουργία του κινητήρα ανιχνεύσει κάποιο πρόβλημα όπως υπερστροφία, υπερθέρμανση ή χαμηλή πίεση λαδιού θα ειδοποιήσει αμέσως τον χειριστή και θα ελαττώσει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα για να αποφευχθεί σοβαρότερη βλάβη. 

f30-efi-bigfoot
Κατηγορία: FourStroke 25 - 30
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F30 EFI CT
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 747
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 98
f30-efi-bigfoot
Κατηγορία: FourStroke 25 - 30
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F30 EFI
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 526
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 78
f25-efi
Κατηγορία: FourStroke 25 - 30
Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο F25 EFI
Κύλινδροι 3 (σε σειρά)
Κυβισμός [cc] 526
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Βάρος [kg] 71

75 Χρονια Mercury

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* fryiqc