verado-350_f

Verado 350

Ο ζυγοσταθμισμένος και με ελάχιστους κραδασμούς εκ φύσεως εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας συνδυάζεται με το μπρακέτο ανάρτησης κινητήρα υψηλών επιδόσεων AMS αποκόπτοντας αποτελεσματικά τους κραδασμούς προς το σκάφος για βελούδινη και ποιοτική λειτουργία. Ιδανικός κινητήρας για χρήση αλιείας ή κρουαζιέρας με πολυτελή σκάφη που φέρουν πλωτήρες (τύπου Pontoon).

Διαισθητικά, καινοτόμα χαρακτηριστικά

Κατασκευασμένος για να αντέχει

ταξιδεύουν στα ανοιχτά, με κορυφαία προστασία κατά της διάβρωσης που οφείλεται στα ειδικά κράματα μετάλλων, τις εξειδικευμένες διαδικασίες βαφής και τον αδυσώπητο έλεγχο αντοχής του κινητήρα μέσω δοκιμών. Οι κινητήρες αυτοί διαθέτουν επίσης έναν στιβαρό σχεδιασμό με μακριές περαστές βίδες προέντασης μεταξύ μπλοκ και κυλινδροκεφαλής, μηχανισμό βαλβίδων που δεν απαιτεί ποτέ ρύθμιση και διπλές εισαγωγές νερού για σταθερότερη ψύξη και αυξημένη μακροζωία του κινητήρα.

Ψηφιακό σύστημα γκαζιού & εμπλοκής ταχύτητας για απίστευτη απόκριση

Το ψηφιακό σύστημα γκαζιού & εμπλοκής ταχύτητας (DTS) SmartCraft® εξασφαλίζει άμεση και ομαλή απόκριση. Χωρίς αργή απόκριση, χωρίς αναμονή. Μόνο ο έλεγχος ακριβείας και η ομαλή λειτουργία που θέλετε για τον εξωλέμβιο κινητήρα σας. Μια εμπειρία που γίνεται ακόμα καλύτερη με το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι του Verado (βασικός εξοπλισμός στα εξακύλινδρα μοντέλα) για εύκολο έλεγχο και ελάχιστη ροπή τιμονιού.

Ισχύς. Όπως δεν την έχετε ξανανιώσει ποτέ πριν

Όχι στο τιμόνι. Όχι στο γκάζι. Αλλά μάλλον στο κάθισμά σας. Χάρη στον σχεδιασμό του τέλεια ζυγοσταθμισμένου, εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα και τη σχεδίαση του προηγμένου μεσαίου τμήματος (AMS) με περιμετρικές εδράσεις. Η λειτουργία είναι τόσο αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς όσο οτιδήποτε άλλο στο νερό. Ή όπως και στη στεριά.

Προστασία από τη διάβρωση που δεν μένει μόνο στην επιφάνεια

Πρόκειται για μια πολύ σκληρή μάχη. Γι’ αυτό, εμείς κάνουμε τα πάντα για να σας βοηθήσουμε να την κερδίσετε, ξεκινώντας με ανθεκτικά στη διάβρωση κράματα αλουμινίου χαμηλής περιεκτικότητας σε χαλκό και, κατόπιν, προσθέτοντας την επίστρωση προστασίας κατά των αλάτων Salt Shield και τη διαδικασία βαφής σε στρώσεις MercFusion™.
Το ένα προστατευτικό φράγμα μετά το άλλο, με αποκλειστικό σκοπό τη θωράκιση των κρίσιμων εξαρτημάτων του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης κίνησης από τα πιο αδυσώπητα και πιο διαβρωτικά στοιχεία της φύσης - και όλα αυτά συνοδευόμενα από τη μοναδική στον κλάδο τριετή εγγύηση κατά της διάβρωσης. Γιατί η ξεγνοιασιά σας αξίζει να προστατευτεί και αυτή.

Χαρακτηριστικά

Τύπος Κινητήρα Εξακύλινδρος εν σειρά
Ιπποδύναμη HP/KW 350/257
Τύπος μπρακέτου ανάρτησης Αντικραδασμικό Υψηλών επιδόσεων AMS με ελαστικές εδράσεις προοδευτικής σκληρότητας
Κυβισμός 2,6 L
Στροφές πλήρους ισχύος 5800 – 6400 rpm
Εισαγωγή αέρα Υπερσυμπιεστής με σύστημα ψύξης του εισερχόμενου αέρα και ηλεκτρονικό έλεγχο της πίεσης υπερσυμπίεσης
Σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος έμμεσος διαδοχικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων (EFI)
Γεννήτρια ρεύματος amp/Watt Ιμαντοκινούμενος εναλλακτήρας 70 amp/ 882 Watt
Προτεινόμενος τύπος καυσίμων Αμόλυβδη 95 οκτανίων (RON) για μέγιστη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες
Προτεινόμενος τύπος λαδιού κινητήρα Λάδι ναυτικών προδιαγραφών Mercury Fourstroke SAE 25W-40
Σύστημα ειδοποίησης χειριστή και προστασίας κινητήρα SmartCraft Engine Guardian
Συμβατότητα με ψηφιακή τεχνολογία SmartCraft ΝΑΙ
Eκκίνηση Ηλεκτρική Smart Start
Χειριστήρια Ψηφιακά SmartCraft DTS
Σύστημα διεύθυνσης Ενσωματωμένο Ηλεκτροϋδραυλικό (power steering)
Μήκος άξονα (in / mm) 20΄΄/508 mm, 25΄΄/635mm, 30΄΄/762mm
Σχέση μετάδοσης στο πόδι 1,75:1
Ξηρό βάρος (Ελαφρύτερη έκδοση) 668 lbs /303 kg
Κατηγορία ρύπων κατά νόρμα CARB 2 άστρα
Διαθέσιμος τύπος ποδιού 5,44΄΄
Σύστημα κλίσης/ανύψωσης κινητήρα Ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα κλίσης/ανύψωσης (Power Trim/Tilt) με προγραμματιζόμενη ανύψωση SmartCraft
Αριστερόστροφoι κινητήρες ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ
Χρώμα Ψυχρό Λευκό (Cold Fusion White)Μαύρο (Phantom Black)Θερμό Λευκό (Warm Fusion White)

Πλεονεκτήματα του Verado 350

Η πιο ομαλή και αθόρυβη λειτουργία

Ο εκ κατασκευής ζυγοσταθμισμένος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας, και το προηγμένο μεσαίο
τμήμα (AMS) με περιμετρικές εδράσεις εξαλείφει σχεδόν τελείως τους κραδασμούς στο σκάφος.

Έκπλυση/ξέπλυμα με γλυκό νερό

Το πατενταρισμένο, εύκολα προσβάσιμο σύστημα έκπλυσης/ξεπλύματος της Mercury, σας επιτρέπει
να ξεπλένετε τον κινητήρα από μέσα ή απ’ έξω από το σκάφος. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για να
εμποδίζει τον εύκαμπτο σωλήνα έκπλυσης/ξεπλύματος απο το να τσακίσει, ενώ το καπάκι χωνευτής
τοποθέτησης είναι στερεωμένο στον κινητήρα για ευκολία.

verado 350-400
verado-350

Ενσωματωμένο σύστημα διεύθυνσης

Ο Mercury Verado είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο ηλεκτρουδραϋλικό τιμόνι είτε χρησιμοποιείτε έναν, είτε περισσότερους κινητήρες, πράγμα που σημαίνει ότι η αντίσταση τιμονιού σε παράκτιες ή υπεράκτιες εφαρμογές θα είναι πάντοτε χαμηλή. Με πάνω από 75 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή ναυτικών συστημάτων, ξέρουμε τι λειτουργεί καλύτερα.

Λευκό, μαύρο, χρώμα της επιλογής σας

Εκτός από το παραδοσιακό μαύρο (Phantom Black) της Mercury τα δημοφιλή μας καλύμματα σε ψυχρό λευκό χρώμα (Cold Fusion) είναι τώρα διαθέσιμα για μοντέλα έως 200 hp.

verado-350-colors
mercury-verado

Σύστημα βαλβίδων άνευ συντήρησης

Χάρη στην τεχνολογία συστήματος βαλβίδων εκκεντροφόρου «Lash for Life», δεν θα χρειαστεί ποτέ να πάτε τον εξωλέμβιό σας σε έναν αντιπρόσωπο για ρύθμιση του διάκενου τους, η οποία στοιχίζει ακριβά. Σε αντίθεση με άλλους 4χρονους κινητήρες, αυτές οι βαλβίδες δεν απαιτούν καμία απολύτως συντήρηση ή ρύθμιση.

Βελτιστοποιημένες πλάκες-οδηγοί

Περισσότερη ιπποδύναμη σημαίνει λειτουργία σε υψηλότερες ταχύτητες, κάτι που μπορεί μεν να είναι συναρπαστικό, ωστόσο απαιτεί μεγαλύτερο έλεγχο του σκάφους. Οι αποκλειστικής σχεδίασης, βελτιστοποιημένες πλάκες-οδηγοί παρέχουν στον Mercury Verado 350 κορυφαία ικανότητα χειρισμού στις υψηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη σιγουριά σε δύσκολες συνθήκες.

Αεριζόμενο κάλυμμα σφονδύλου-βολάν

Ο Mercury Verado 350 διαθέτει θυρίδες αερισμού στο κάλυμμα του σφονδύλου-βολάν, για μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας και μειωμένες θερμοκρασίες λειτουργίας, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αντοχής του κινητήρα καθώς και των εξαρτημάτων του.